Diyarbakır'ın Lice ilçesi Şenlik Köyü'ne bağlı Paşaçiya mezrasında 28 Eylül'de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuvarında hazırlanan rapora göre, Ceylan'ın ölümüne havan topunun neden olmadığının kesinleştiği ve atış yapıldığına dair bir bulguya ulaşılmadığı belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre; Lice'nin Şenlik Köyü'ne bağlı Paşaçiya mezrasında 28 Eylül'de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Ceylan Önkol ile ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda hazırlanan rapora göre, Ceylan'ın ölümüne havan topunun neden olmadığı kesinleşti. Yetkililer, olay sonrasında etrafa yayılan şarapnel parçalarının toplanarak uzmanlar tarafından incelenmeye alındığını, ortaya çıkan ilk ve kesin bulgunun patlayıcının havan topu olmadığını belirtiler.

Yetkililer, atış yapıldığına dair bir bulgunun da bulunmadığını ifade ederek, "Ancak patlayıcı askeri bir malzeme olup olmadığını konusunda araştırma ve inceleme devam ediyor. 120, 80 ve 60'lık havanlar var. Eğer havan atışı olsa ve bu 120'lik havan ile gerçekleşseydi karşıdaki kişinin parçası bulunmazdı. Bu nedenle incelemeyi hassasiyet içinde sürdüyoruz" diye konuştular.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Lice ilçesine bağlı Paşaçiya mezrasında oturan 14 yaşındaki Ceylan Önkol, 28 Eylül'de hayvan otlatırken gerçekleşen bir patlamada yaşamını yitirmişti. Lice Cumhuriyet savcısı olayın teröre müzahir bölgede olması nedeniyle güvenlik gerekçesiyle olay yerine gitmemiş ve köylülerden cesedi alıp en yakındaki Abalı Jandarma Karakolu'na getirmelerini istemişti. 6 saat sonra karakola getirilen ceset üzerinde yapılan otopside, Önkol'un el, ayak ve kollarında parçalanma olmadığı sadece göğüs kısmında parçalanma meydana geldiği belirtilmişti.

Olayın kamuoyana yansıması ve gelen tepkiler üzerine Lice Cumhuriyet Savcısı Helikopter ile olayın olduğu yere gitmiş, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden gelen 2 bomba uzmanının yardımı ile bir kez daha keşif yapmıştı. Bulunan şarapnel parçaları bomba uzmanlarına incelenmek üzere teslim edilmişti ve dosya ile ilgili gizlilik kararı alınmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ise, kriminal raporunun kendilerine ulaşmadığını ulaşsa bile dosyada gizlilik kararı bulunmasından dolayı bunun açıklanmayacağını belirtiler./akşam