Hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı bölgelerde azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye"nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu"nun güneydoğusunda (Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır) yoğun kar yağışlı, Trabzon, Rize, Artvin, Hopa, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgeleri ile Marmara bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı bölgelerimizde 5 ila 7 derece olmak üzere, ülke genelinde azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Akdeniz kıyıları ile ülkenin güneydoğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli (30 ila 50 km/saat) olarak esecek.

-UYARILAR- Doğu Anadolu"nun güneydoğusunda (Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır) yoğun kar yağışı, Trabzon, Rize, Artvin, Hopa, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, taşkın, heyelen vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Rüzgarın; kuzey ve iç bölgelerde kuzeybatı (Karayel), ülkenin güneydoğusunda güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sabah ve saatlerinde Türkiye"nin iç ve doğu bölgeleri ile Marmara bölge genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve yurttaşlar (ulaşımda aksamalar, v.b.) dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak: MARMARA:Çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bandırma) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE:Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Afyon, Kütahya, Uşak çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah ilk saatlerde Denizli"nin kuzey ve doğu ilçeleri yağmurlu geçecek. Rüzgar bölgenin iç kesimlerinde kuzeybatı yönlerden (30-40km/saat) kuvvetli olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya, Uşak) buzlanma ve don olayı olması öngörülüyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, İskenderun ile Adana"nın kuzey ve doğu ilçeleri sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Isparta çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU:Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin kuzey ve doğusu ile Konya"nın kuzey ve batı çevreleri, öğleden sonra doğu kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, bölgenin iç kesimleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz"in iç kesimleri ile öğleden sonra Tokat, Amasya ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olacak.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Bingöl, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar bölgenin güneydosunda güneybatı (Lodos) yönlerden zamanla kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güneybatı (Lodos) yönlerden zamanla kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Sabah saatlerinde Mardin çevrelerinde sis görülecek./milliyet