İlginç uygulamaları ve başarılı çalışmaları ile Aydın"da birçok psikiyatri hastasını gündelik yaşantısına kavuşturan Aydın Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Gökhan Aksu yeni bir uygulama ile hastalarını sanat öğretmeye başladı. Tedavi süreçlerinde hastaların yaptığı birbirinden güzel hediyelik ve çeşitli ev eşyası için kermes düzenlendi.
Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde yatan hastaların el ürünlerinden oluşan kermes, hastane salonunda düzenlenen törenle açıldı. Kermesin açılışına, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Hastane Başhekimi Op. Dr. Niyazi Kocakaplan ve hastane personeli katıldı.
Aydın Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Gökhan Aksu, törende yaptığı konuşmada, psikiyatri servisinde yatarak tedavi gören hastaların, ilaç tedavileri yanında rehabilitasyon programlarına da katıldığını ifade etti.
Aksu, hastaların servise kabulünden sonra bireysel tedavi programının belirlendiğini belirterek, “İlaç tedavisi dışındaki zamanlarda hastanın gününü aktif olarak geçirmeye ve uyum becerilerini artırmaya yönelik etkinlikler planlanmaktadır. Güne spor salonunda spor aktivitesi ile başlayan hastalar, grup toplantılarına katılmaktadır. Haftada bir kez sinema gösterisi yapılmakta ve uygun hastalar gün içinde kütüphanede zaman geçirmektedir. Halk Eğitim Merkezinden gelen el işi öğretmeni Sema Tarakçı eşliğinde hastalar, uğraş terapisine alınmaktadır. Son bir yıldır haftada iki gün yapılan bu etkinlikte, hastaların kendi becerileri ile ortaya sundukları ürünler bu kermeste sergilenmektedir” dedi.
Kermeste, hastalar tarafından yapılan el ürünlerini inceleyip yetkililerden bilgiler alan Vali Hüseyin Avni Coş, fedakar ve başarılı çalışmalarından dolayı ilgilileri tebrik etti.