Aydın Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) yeni hizmet binası ile Fizik Tedavi Ünitesi"nin açılışı törenle yapıldı. Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonu"nda gerçekleşen törene Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu, 22. Dönem Aydın Milletvekili Semiha Öğüş, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Ersoy, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Yürekli, sağlık personeli, davetliler ile merkezde tedavi gören çok sayıda hasta katıldı.
Açılışta konuşan Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Ersoy, Aydın"da kanser teşhisi çalışmalarına ilk olarak 2003 yılında başlanıldığını hatırlattı. Geçen 5 yıllık süreç zarfında başta meme kanseri olmak üzere kanserle mücadele konusunda önemli ilerlemeler sağlandığını ifade eden Ersoy, “5 yıl önce Aydın"daki çalışmalarımızı 1 Nolu Sağlık Ocağı"nın altındaki depodan bozma bir ortamda başladık. Geçen bu süre içerisinde bize başvuran 15 bin 717 kadından 12 bin 8"ini momografi testlerine tamamladık. Bu kişilerden 112 tanesinde meme kanseri tespit edildi ve tedavi çalışmalarına hemen başlandı. Bizim için önemli olan bu 112 kişi arasından 21"inin normalde hiçbir sağlık problemi olmamasıydı. Şikayetleri başlamamış olmasına rağmen bir gerekli teşhisi zamanında koyarak, olası riskleri ortadan kaldırmış olduk. Türkiye"de 59 adet KETEM var. Biz geçtiğimiz yıllarda bu merkezler arasında yapılan bir değerlendirmede ilk sıra yer almayı başardık. Artık çalışmalarımızı yapabileceğimiz, modern teçhizatlarla donatılmış yeni bir binaya da sahip olduk. Bu aşamadan sonra çalışmalarımızı hızlandırarak 2008 yılından itibaren meme kanseriyle birlikte rahim ağzı kanserinin erken teşhisi konusunda da çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” dedi.
Sağlık hizmetleri konusunda yaşanan gelişmelerin umut verici olduğuna değinen Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu da, Aydın"da göreve başladığı günden itibaren bu ildeki sağlık çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydetti. İl genelindeki sağlık kuruluşlarının vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına birbirleriyle yarış halinde olduklarına işaret eden Çobanoğlu, “Sağlık personelimiz zor koşullar altında da üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde gerine getirmeye çalışıyor. Daha iyi koşulların sağlanması halinde neler yapabileceklerini çok kez gösterdiler. Buda onların meslek sevgilerinden ve Aydın halkına daha iyi hizmet verme arzularından kaynaklanıyor. Zaman zaman hem İzmir hem de Aydın"daki sağlık sektörü çalışmalarını izleyen kişilerle bir araya geliyoruz. İzmir"in bu konuda Türkiye"de ilk sıralarda yer aldığı söylenir. Ama konuştuğumuz kişiler Aydın"daki çalışmalardan da başarıyla söz ediyorlar. Daha önümüzdeki alınacak çok yol var. Geldiğimiz noktayı yeterli görmek mümkün değil. Daha iyi noktalara ulaşmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Çobanoğlu ve protokol üyeleri yeni hizmete giren Aydın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi"nde incelemelerde bulundu. Daha sonra Aydın Devlet Hastanesi KETEM yeni hizmet binasının açılışı, merkezde tedavi gören hastalar ve protokol üyeleri tarafından hep birlikte yapıldı.