16 yaşındaki Muhammet Abdullah Ağuş'un amcası Mikail Ağuş, yeğeninin kendi yanında kahvehanede çalıştığını 5 ağustos günü akşam saatlerinde birden fenalaştığını ve kendilerinin ambulans çağırdıklarını söyledi. Ağuş, ambulansla yeğeninin Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü belirterek, "Burada yeğenimin çok sayıda uyuşturucu hap içtiği için fenalık geçirdiğini öğrendim. Bu hastanede yeğenime ilk müdahale yapılarak midesi yıkandı. Daha sonra doktor yeğenimi hayati tehlikesi olduğu için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti" dedi. Ağuş, ambulansla hemen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne geldiklerini ancak buradaki doktorun yarım saat acil servise gelmediğini ileri sürerek şunları anlattı:

"Doktor hasta geldikten yarım saat sonra gelerek ambulans doktoruna 'neden buraya geldiniz, çocuk hastanesine gitmediniz' diye bağırdı. Ambulans doktoru ise 'devlet hastanesinden bizi buraya gönderdiler' diye cevap verdi. Bunun üzerine doktor bir evrakı doldurduktan sonra acil serviste yeğenime hiç müdahale etmedi, üzerindeki serumları da çıkartıp daha sonra oradan ayrıldı. Yeğenimi sedyenin üzerine koyup acilin girişindeki yere götürdüler. Doktor Adana'daki hastanelerde yer aramaya başladı. Ancak bir türlü yer bulamadı. Yeğenim sedyenin üzerinde bu arada sürekli kusmaya başladı ancak kimse ilgilenmedi. Sadece temizlik görevlisi gelip yerleri silip gitti. Yaklaşık 3 saat sonra doktor gelerek hastanın Mersin Devlet Hastanesi'nde yer bulunduğunu oraya götürülmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine hemen ambulansla Mersin'e gitmek üzere yola çıktık. Ancak Tarsus'a geldiğimizde yeğenim fenalaştı. Ambulansın arkasındaki sağlık görevlisi öndeki doktoru çağırdı. Bunun üzerine doktor hemen 'Tarsus'ta bir hastaneye gidelim' dedi. Ambulans Tarsus'taki en yakın hastaneye gitti. Ancak yeğenim hastaneye geldiğinde ölmüştü."

Yeğeninin ölmesinde Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevli doktorun hatası olduğunu, bu nedenle bütün sorumluların cezasını çekmesi için Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Baba Eşref Ağuş ise oğlunun uyuşturucu hap kullandığını bilmediğini, ilköğretimi bitirdikten sonra okula gitmediğini söyledi. Ağuş, "Oğlum uyuşturucu hapta kullansa benim canımdı. O doktorların ilgilenmemesi yüzünden göz göre göre öldü. Bunun sorumlularının mutlaka cezasını çekmesini istiyorum" diye konuştu.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı, soruşturma sonucunda ihmali olanlar hakkında cezai uygulamanın yapılacağı bildirildi.