Didim Devlet Hastanesi'ne bir otel tarafından bir adet ultrasonografi cihazı bağışlandı.
Didim Devlet Hastanesi'nde düzenlenen cihaz teslim törenine Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Otelin İcra kurulu Başkanı Emre Saklıca, Otel Müdürü Fatih Obut, Hastane Başhekimi Uzman Doktor Levent Kaplan, Hastane Müdürü Cengiz Bayar ve hastane personeli katıldı.
Hastane Müdürü Cengiz Bayar, törende yaptığı konuşmada, hastanelerine röntgen uzmanının atanmasının ardından, hastanede mevcut olmayan bir takım cihazlara ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu ihtiyaçlardan bir olan ultrasonografi cihazının Didim'de faaliyet gösteren bir otel tarafından bağışlanmasının büyük bir duyarlılık olduğunu söyledi.
Bayar, bağışlanan cihazla, daha önce Aydın ve Söke'ye gönderilen hastaların artık Didim'de tetkiklerini yaptırabileceklerini kaydetti.
Otelin İcra Kurulu Başkanı Emre Saklıca ise otellerinde 2 bin kişinin hizmet aldığını ve bunların bazılarının zaman zaman sağlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, ''Bu kişilerin hastanede aldıkları hizmetlerdeki aksamalar, hem Didim'e, hem de işletmelere olumsuz etki yapıyordu. Bunu göz önünde bulundurarak, Hastane Başhekimi ve Müdürü ile bir araya geldik ve hastanenin ihtiyaçlarını görüştük. Çok acil olarak ultrasonografi cihazına ihtiyaç olduğunu öğrendik ve çok seri bir şekilde bu cihazı temin ederek kendilerine bağışladık'' diye konuştu.
Didim Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene katılan Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Ultrasonografi cihazı hakkında Radyoloji Uzmanı Oktay Horzum'dan bilgiler alarak, cihazı hastaneye bağışlayanlara teşekkür etti.
Törende, Kaymakam Katırcı, Otelin İcra kurulu Başkanı Emre Saklıca'ya plaket takdim etti.
Ultrasonografi cihazının 60 bin Lira değerinde olduğu öğrenildi.