O en küçük diyaliz hastası... Annesi, "Kızımız zor günler geçirdi. Ama tedaviye başladığından bu yana artık yüzü gülüyor" diyor.

İnşaatçı Rüstem Yılmaz (45) ve ev hanımı Ayşe Yılmaz'ın (40) üç çocuğundan biri olarak İzmir'de dünyaya gelen Sude Yılmaz'ın 3 aylıkken metabolik bir hastalığı olduğu, bunun da böbreklerine zarar verdiği ortaya çıktı. Hastalığı zamanla ilerleyen küçük kız, geçtiğimiz yıl nefes alma güçlüğü, şuur bulanıklığı, uykuya eğilim gibi şikayetlerle EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Nefroloji Birimi'nde tedavi altına alındı.

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Mir tarafından böbreklerinin zarar gördüğü belirlenen küçük kız vakit kaybedilmeden hemodiyaliz tedavisine alındı. 7 ay önce başlayan tedavi nedeniyle haftada bir gün hastane yollarına düşen sevimli kız zamanla hastane çalışanlarının da sevgilisi haline geldi. Sude Yılmaz'ın haftada bir gün, üç saat süreyle hemodiyaliz cihazına bağlandığını ifade eden Sevgi Mir, küçük kızın sağlık durumu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Metabolik bir hastalığı bulunan Sude Yılmaz vücudunda istenmeyen ve böbreklerine zarar veren bir madde üretiyor. Bu maddelerin de temizlenmesi için hemodiyaliz dediğimiz bir makine diyalizi uyguluyoruz. Sude'nin haftada bir gün girmek zorunda kaldığı bu cihazla kendisinden alınan kan belirli işlemlerle temizleniyor ve yapay böbrekten geçiriliyor. Şu anda böbrek nakli gerekmiyor. İleriki yıllarda böyle bir ihtiyaç doğabilir. Ancak sağlık durumu da morali de çok iyi. Hepimiz onu çok seviyoruz."

Kızlarının artık kendini daha iyi hissettiğini belirten anne Ayşe Yılmaz, "Kızımız zor günler geçirdi. Ama tedaviye başladığından bu yana artık yüzü gülüyor. Buradaki doktorlarla özellikle hemşirelerle çok iyi anlaşıyor. Umarım daha da iyi olacak" dedi.