Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Niyazi Kocakaplan yaptığı açıklamada, çocuk psikiyatrisi alanında son 10 yılda tanı ve tedavi uygulamalarında kavramsal çerçevelerde önemli değişimler yaşandığını, ilaç tedavisinin birinci seçenek olarak kullanılmaya başlandığını söyledi.
Bu nedenle hastane bünyesinde çocuk psikiyatri servisi kazandırdıklarını belirten Kocakaplan, Uzman Doktor Hatice Aksu yönetimindeki poliklinikten; kronik hastalıklara bağlı ruhsal sorunlar yaşayan, aile ve yaşıtlarıyla ilişki problemleri olan, konuşma gecikmesi, kekemelik, tik, keyifsizlik, uyku ve iştah değişiklikleri, idrar-gaita kaçırma, dikkat eksikliği ve aşırı hareketliliği olan, okul başarısızlığı, korku-kaygı ve benzeri sorunlar yaşayan 0-18 yaş arasındaki çocukların faydalanabildiğini ifade etti. Kocakaplan, amaçlarının ruhsal esenliğin artırılmasıyla çocuk yaşamının iyileştirilmesi ve çocuk gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek olası bireysel ve çevresel sorunların önlenmesi olduğunu kaydetti.
Polikliniğin, Aydın ve çevresindeki kentlerde ruhsal sorunlar yaşayan çocuklara şifa dağıtacağını ifade eden Kocakaplan, Ege Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitelerinin tıp fakültesi hastanelerindeki servislerin dışında bu alanda bölgede başka bir merkez yok. Hizmete giren yeni servisimizin önemli bir eksikliği dolduracağını ümit ediyoruz” dedi.
Kocakaplan İzmir ve Denizli"deki servislerin de altı ay ve bir yıllık sürelere kadar randevu verdiğini öne sürdüğü konuşmasında özellikle çalışan anne ve babalara büyük fayda sağlayacağını belirterek şunları söyledi: “ Bölgedeki açığa önemli oranda cevap verecek olan Aydın Devlet Hastanesindeki çocuk Psikiyatri Polikliniği"nin tam randımanlı işlemeye başladığında belki de ihtiyaca yetire kadar cevap veremeyecek. Önümüzdeki dönemlerde polikliniğimizdeki personel sayısını arttırma yoluna gidebiliriz. Şu anda özellikle çocuklarda okulda başarısızlık ve dikkat eksikliği sebebiyle aileler çocuklarını hastanemize getiriyor. Henüz yeni olmamıza rağmen Denizli, Muğla, Uşak ve İzmir gibi illerden hasta kabul etmeye başladık” diye konuştu.