Nazilli Devlet Hastanesi, hastalarının ayağına hizmet götürme yeniliklerine birini daha ekledi. Kalp ritim bozukluklarını ölçen "Ritm Holter" cihazları hastaneye kazandırıldı. Hastane tarafından satın alınan 3 cihaz sayesinde Nazilli ve çevre ilçelerde bulunan kalp hastaları bu cihazlar sayesinde büyük merkezlere gitmeden 24 saat gözlenme imkanı bulacak.
Nazilli Devlet Hastanesi son birkaç yılda hastalarına yönelik hizmet artırma çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek en iyi ve en kaliteli hizmeti hastanın ayağına getirmeyi başardı. Hastaneye iki yıl önce gelen kalp damar hastalıkları uzmanı Uzman Dr Selim Ünal, hastaneye kazandırılan Ritm Holter cihazı sayesinde kalp ritm bozukluğu olan kalp hastalarının 24 saat Nazilli"de izlenebileceğini belirtti. Kalbinde ritm bozukluğu olan hastaların artık büyük merkezlere gitmelerinin gerek kalmadığını kaydeden Ünal, “Ritm Holter Tetkiki, kalp ritm bozukluğu olan hastaların 24 saatlik izlemi için kullanılmaktadır. Hastanın yanında taşıdığı yaklaşık bir cep bilgisayarı boyutlarında olan bir cihaza takılan hafıza kartı sayesinde hastanın vücuduna yerleştirilen ölçüm cihazlarındaki verileri 24 saat boyunca kaydetmektedir. 24 saatin sonunda elde edilen verilerle hastada ne türde bir ritm bozukluğu olduğu saptanmakta ve bu bilgiler doğrultusunda hastanın tedavisi için ilaç seçimi yapılmaktadır. Cihaz takılı iken hastanın hastanede yatırılması gerekmemekte ve hasta günlük işlerini sürdürebilmektedir. 2 yaş gurubundan yukarısına rahatlıkla takılabilmekte ve kalp ritm bozuklukları bu sayede kolaylıkla takip edilebilmektedir” dedi.
Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Fikri Özçetin, cihazın alınmasının ve kullanılmaya başlamasının ardından kalp hastaları için büyük zorluk olan ve sadece büyük merkezlerde yapılan bu uygulama yüzünden hem zaman hem de maddi açıdan büyük kolaylık sağlandığı ifade etti. Özçetin konuşmasını sürdürerek “Genç ve yetenekli hekimlerimizin çabaları ve hastane yönetimimizin desteği ile yeniliklerimiz hızla sürmektedir. Hastalarımızın zaman ve para kaybına uğramaması açısından hizmeti ayaklarına getirerek büyük bir hizmet yaptığımıza inanıyorum” dedi.
Maliyetlerinin oldukça yüksek olduğu ritm ölçer cihazından Nazilli Devlet Hastanesine üç adet alındığı ve günde üç hastaya hizmet verilebileceği belirtildi.