Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 600 Yataklı Aydın Devlet Hastanesi inşaatının plan ve projelendirme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Vali Coş, Aydın İl Özel İdaresi'nde düzenlenen Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 2010 yılında yatırımcı kuruluşlar tarafından kentte 130 ana ve alt projenin bitirildiğini belirterek, toplam 424 milyon lira ödenek kullanıldığını söyledi.
Çine Adnan Menderes Barajı, İkizdere Barajı ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin 2010 yılı içerisinde bitirilen önemli projelerden bazıları olduğunu ifade eden Vali Coş, ''2011 yılı yatırımlarımızdan en önemlilerden bir tanesi, temelini attığımız Nazilli 400 yataklı Devlet Hastanesidir. Bu inşaatımızın 2013 yılına kadar bitirilmesi öngörülmektedir. Aydın İl Merkezi'nde de 600 yataklı Aydın Devlet Hastanesi inşaatının plan ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir'' dedi.
Coş, Karacasu ilçesinde yapımı devam eden Dandalaz Barajı'nın fiziki gerçekleşme oranının yüzde 78 olduğunu, barajın bu yıl içerisinde açılmasının planlandığını kaydetti.
Toplantı sırasında Müdürlüğü ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceği yönündeki esprili sorusu üzerine, 3 Mart'a kadar süresinin olduğunu belirtti.
Aydın, konuşmasının ardından gazetecilerin soruları üzerine, konuyla ilgili açıklamayı uygun bir zamanda yapacağını kaydetti.