Has Parti"nin Aydın"daki teşkilatlanma süreci hakkında bilgiler veren Has Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “11 Temmuz"dan bu yana yaşanan süreçte Aydın"da ben ve birçok arkadaşım istemeyerek de olsa yıllarca siyaset yaptığımız partimizden ayrılmak zorunda kaldık. Yine Numan Bey"in parti kuracağını açıklaması ile birlikte kendisi ile beraber yola devam etme kararı aldık. Yeni partimiz Halkın Sesi Partisi kurulduktan sonra da Aydın"daki arkadaşlarımız, Genel Merkezimiz ve Sayın Genel Başkanımız kurucu il başkanlığı görevini tarafımıza tevdii ettiler. 10 Kasım 2010 Çarşamba günü itibarı ile de Aydın ilimizdeki asgari teşkilatlanmayı arkadaşlarımızın ciddi gayretleri ile sağladık. Şu an itibarı ile 7 ilçemizde ve il yönetiminde kuruluş sağlanmıştır. İl yönetimimiz 08 Kasım 2010 tarihinde 15 kişi ile kuruluşunu gerçekleştirdi. Kurucular kurulunda 9 üniversite mezunu, 5 lise,1 tane de ilkokul mezunu arkadaşımız bulunmaktadır” diye konuştu.
Has Parti"nin 2011 seçimlerinde oy pusulasında yerini alacağını açıklayan Özmen, “Mevzuat gereği bir siyasi partinin seçime girebilmesi için seçimden en geç 6 ay evvel illerin en az yarısında ki bu 41 il yapar teşkilatlanması ve yine 6 ay evvel büyük kongresini yapması gerekmektedir. Biz de bu bakımdan özellikle bundan sonraki yürüyüşümüzde derlenip toparlanmak için ve yeni arkadaşlarımızı da bu yürüyüşe dahil edebilmek için asgari şartları yerine getirerek teşkilatlanmamızı sağlamaya çalıştık. Diğer ilçelerimizde de çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Birçok ilçeden arkadaşlarımız bizimle irtibata geçiyorlar. Hedefimiz en geç yılbaşına veya Ocak ayının ilk yarısının sonuna kadar en az 6 ilçede daha teşkilatlanmaktır” şeklinde konuştu.
“BÜYÜK KONGRE HAZIRLIKLARI TAMAM”
Has Parti"nin bu kısa sürede 55 ilde teşkilatlanmasını 3 hafta gibi kısa bir sürede gerçekleştirerek 28Kasım"da yapılacak 1. Büyük Kongresine hazırlandığına dikkat çeken Özmen, şunları söyledi: “Zaten sokakta, milletin içinde var olan bir parti bu sürede sadece ete kemiğe bürünmüştür. Bu bir ihtiyaçtı, insanlarımız teveccüh etti ve bir aydan daha kısa bir sürede bu parti seçime hazır bir parti haline gelebildi. Bu sebeple hemşerilerimizi de kongremize davet ediyoruz. 28 Kasım Pazar günü gerçekleştireceğimiz büyük kongrede partimize birçok belediye başkanı ve siyasetçi katılacaktır. Bunlar arasında sürpriz isimlerin de olacağı tarafımıza bildirildi. Kongre için internet üzerinden 1 milyon kişiye davetiye gönderilmiştir. "Türk siyasi tarihinde iz bırakacak bir kongre olacak" bu iddia ile yola çıkıyoruz ve yarınlardan çok umutluyuz”
Ömer Özmen"in kurucu il başkanlığındaki Has Parti Aydın İl Teşkilatı şu isimlerden oluştu: Cihat Akkuş, Ali Söğüt, Nihat Aslan, Mustafa Özalp, Abdulkadir Öz, Ahmet Kürşat Uğur, Barış Soyuçok, Ali Türker Konakçı, Fatih Karahan, Fatih Arat, Raşit Alataş, Paşa Aydemir, Selim Çelik ve Harun Özdemir.
Has Parti"nin şuana kadar Aydın"da kesinleşen ilçe başkanları ise şöyle: Merkez İlçe-Cemaletten Esgin, Söke-Mehmet Emin Erbaş, Karacasu-Taner Gölükçetin, Karpuzlu-Yüksel Duymaz, Kuşadası-İsmail İlday, İncirliova-Mustafa Ali Akgün ve Yenipazar-Özkan Çoban.