Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 5'inci yıldönümüne sayılı günler kala yapılan duruşmada sanık Yasin Hayal, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in kendisini kullandığını öne sürdü.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal katıldı. Dink Ailesi'nin avukatı Fethiye Çetin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın gönderdiği 6 bin 235 görüşme ve 9 bin 300 numaranın yer aldığı kayıtlarda, tutuksuz sanıklar Salih Hacısalihoğlu ve Mustafa Öztürk ile doğrudan irtibatlı numaraların olay saatinde olay yerinde olduğunu, bazı görüşme yaptıklarının tespit edildiğini söyledi.

Olay günü bölgedeki 5 kişinin sanıklarla doğrudan irtibatlı olduğunu, olay öncesi değişik tarihlerde görüştüklerinin ortaya çıktığını belirten Çetin, "Olay yerinde aranan 14 kişinin de yine sanık ve şüphelilerle irtibatlı olduğu tespit edilmiştir" dedi. Çetin, telefon kayıtlarından sanıkların irtibatını tespit edemediklerini hatırlatarak, emniyeti delil karartmakla suçladı. Savcı Hikmet Usta da "Emniyet, görüşmelerin cinayetten önce yapıldığını söyledi" dedi. Hayal, avukatların sorularını ise şöyle yanıtladı: "Davada ismi geçen herkes beni kullandı. Bunların arasında Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek (dönemin Trabzon Emniyet Müdürü) var. Tehdit eden kişilerin aynı kişiler olup olmadığını bilmiyorum. İsimlerini bilmiyorum. Ama yüz yüze görüşürsek teşhis edebilirim. Fakirliğimi kullandılar. 2002'de rahibin dövülmesinin ardından Erhan Tuncel ile tanıştık. Onun vasıtası ile birçok kişi ile tanıştım. Bu kişiler zor durumda kaldığı için beni ortadan kaldırmak istiyor. Birebir muhatap olduğum Erhan Tuncel'dir. McDonald's'ın bombalanmasının ardından beni gözaltına alan Yahya Öztürk, Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bana 'Sen bir kahramansın' demişti. Tuncel ile kimlerle görüştüğümü de anımsamadığımı dile getiriyorum."

Karar duruşması
Duruşma, ölüm yıldönümünden 2 gün önceye, 17 Ocak'a ertelenirken mahkeme başkanı "Tüm sanık avukatları gelsin. Bir karar vermek istiyoruz artık. Lütfen herkes gelsin" dedi.