CHP, Haliç"te Yaşayan Simonlar kitabının ardından Devrimci Karargâh soruşturmasında tutuklanan Hanefi Avcı"yı seçimlerde aday göstermeye hazırlanıyor.

Devrimci Karargâh soruşturması kapsamında tutuklanıp Silivri Cezaevi"ne konan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı"nın Cumhuriyet Halk Partisi"nden milletvekili adayı olacağı iddia ediliyor. Hanefi Avcı"nın yakınlarının konuyla ilgili CHP"den iki isimle görüştüğü, adaylığın “gizli kalmak şartıyla” kesin olduğu kulislerde konuşuluyor. CHP"de, Ergenekon sanıklarının adaylığının ardından, Hanefi Avcı ismi de önünüzdeki günlerde çok tartışılacak gibi görünüyor.

Seçilecek yerden gösterin

Hanefi Avcı ile CHP arasındaki görüşmeyi iki isim yürütüyor. Bu isimlerden biri eski bir CHP milletvekili olan ve aynı zamanda da müteahhitlik yapan bir isim. Yurtdışında da yatırımları bulunan bu ismin, Avcı"yla tanışıklığı uzun bir döneme dayanıyor. İkiliyi tanıştıran kişinin ise “Haliçte Yaşan Simonlar” kitabının Cemaat bölümünü Avcı"ya yazdırdığı iddia edilen isim olduğu konuşuluyor. CHP"li müteahhit, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"yla da bir dönem aynı kurumda beraber çalışmış. Eski milletvekili, Avcı"nın milletvekili olması için gerekli çalışmayı yaptığını ve partiden olumlu cevap aldığını geçen hafta Avcı"nın yakınlarına iletti: “Seçilebilecek bir yerden, birinci sıradan aday gösterilecek.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...