Bayburt’ta, 50 dolayında kadın ve çocuğun bulunduğu bir hamamda, hamam otu olarak da bilinen, vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otundan zehirlendiği sanılanların sayısı 20’ye yükseldi. 
 
Bayburt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün il merkezinde bulunan bir hamamda meydana gelen ve ilk belirlemelere göre hamam otu olarak tabir edilen ottan kaynaklanan zehirlenme olayı sonucu 20 kadının etkilendiği belirtildi. 
 
Etkilenenler arasında bulunan 58 yaşındaki H.Ş. isimli kadının vefat ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Olayda etkilenen vatandaşlarımızdan 6’sı tedavi için Erzurum, Erzincan ve Trabzon’daki hastanelere sevk edilmiş, diğerlerinin tedavisi Bayburt Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşımızın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi neticesinde belirlenecektir. Olay ile ilgili soruşturmalar titizlikle devam etmektedir." 
 
Hamamda yıkanırken zehirlenen kadınlardan Zeliha Keleş, hamamın oldukça sıcak olduğunu belirterek, "Başka bir şey yoktu. Daha sonra bir koku oldu, kokudan sonra zehirlendik. Daha sonra dışarıya çıktık. Çıktıktan sonra ayran, limonata içtik. İçeride sadece koku oldu, o da hamam otu kokusuydu" dedi.