Diyarbakır'da bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan araç sahibi, aracın satışına şahitlik eden 2 kişi ve olay yerinde ölen Ferhat Mutlu'nun amcasının oğlu olmak üzere toplam 4 zanlı dün akşam saatlerinde çıkarıldıkları nöbetçi savcılıkta alınan ifadelerin ardından olayla bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Ancak, otomobili satın alabilmek için araç sahibi Z.K. ile profesyonel bir şekilde bağlantı kuran bombacının eşkali polis tarafından belirlendi.

Otomobilin camına "Satılıktır' yazısı asan ve altına cep telefonunu yazan araç sahibi Z.K.'nın verdiği bilgilerden yola çıkan polis, soruşturmada önemli ipuçları elde etti.

BOMBACININ EŞGALİ

Bombacının, araç üzerindeki yazıyı görünce araç sahibini telefonla aradığı belirlendi. Bu kişinin 20- 23 yaşlarında, 1.60 m. boylarında, zayıf yapılı, seyrek sakallı olduğu, üzerinde siyah renkli mont, koyu renkli kot pontolon, başında siyah renkli bere, ayağında koyu renkli bir ayakkabı olduğu tespit edildi.

ARAÇ SAHİBİYLE ZAZACA KONUŞTU

Polis ayrıca bombacının araç sahibine verdiği cep telefonu numarasını da teknik takibe aldı. Baz istasyonlarından telefonun hangi bölgede sinyal verdiği tespit edilmeye çalışılıyor. Bombacının kendini araç sahibine Diyarbakır'ın Kulp İlçesi nüfusuna kayıtlı "F.K.' olarak tanıttığı tespit edilirken, araç sahibi Z.K. ile bir süre Kürtçe'nin Zazaca lehçesinde konuştuğu ve Diyarbakır'da oturduğu, inşaatlarda alçı işiyle uğraştığını söylediği belirlendi.

PARADA PARMAK İZİ ARANIYOR

Kendini "F.K.' olarak tanıtan bombacının altına imza attığı sözleşme örneği ile araç sahibi Z.K.'ya verdiği 3 bin 900 YTL ile 250 Euro'ya da polis el koydu. Bombacının parmak izini belirlemek amacıyla paralar ve satış sözleşmesi gerekli parmak izi araştırması yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şubesi'ne teslim edildi.

BİLGİLER SAHTE OLABİLİR

Polis bombacının verdiği kimlik bilgilerinin sahte olabileceği üzerinde duruyor. Aracın satış sözleşmesinin düzenlendiği esnada araç sahibi Z.K.'nın sözleşme hazırlamak üzere bombacıdan kimliğini istediği, bombacının ise, “Evde gömleğimi değiştirdim. Onun cebinde kaldı. Ben söyleyeyim sen yaz” dediği, bu nedenle nüfus ve kimlik bilgilerinin sahte olabileceği olasılığı da ağırlık kazanıyor. Bombacının aracı satın alırken 15 gün içinde devrini üzerine alacağını söyledikten sonra aracı Z.K.'dan teslim aldığı belirlendi.