Aydınpost olarak bir ilke daha imza attık.

Bildiğiniz gibi; 30 Mart yerel seçimlerinde ilimizin ilçelerine giderek vatandaşın beklentilerini dinledik, nabzını tuttuk. Daha sonra Efeler ilçemizin mahallelerinde kürsü kurduk, vatandaşı konuşturduk, mahalesinin sorunlarını genel ve yerel yöneticilere duyurmasına köprü olduk.
Şimdi de, HAFTANIN BEŞLİSİ'ne başladık.
Bir yazar arkadaşımızın moderatörlügünde;duruma göre bir veya daha fazla yazarımız ile birlikte öncelikle ilimize katkı sağlayan,öncülük eden, hizmet sunan bir veya iki kişilik ekiple (bizimle beraber toplam 5 kişi) önceden tespit edilen bir mekanda beraber olup, yaptıkları, yapacakları, beklentileri, mesajları konusunda sohbet ediyoruz.
Temel amacımız;şehrimiz için bir şeyler yapanları ve yaptıklarını kamuoyuna tanıtmak.
Bu bağlamda ilk konuğumuz AYMELEK DERNEĞİ idi.
Dernek 2011 yılında;emekli eğitimci Yurdagül ALTINBAŞ ve bir gurup gönüllü tarafından evlerinde yalnızlık hisseden, odasına kapanmış, evden çıkmayan,yorgan altında ömrünü geçiren yaşlıları ailelerinden koparmadan, kendi akranları ile bir mekanda buluşturup hoşca vakit geçirmelerini sağlamak, hayata yeniden döndürmek için kurulmuş kamu yararına ve gönüllülük esasına göre hizmet eden bir dernek.
Dernek; Efeler ilçemizin Mimar Sinan mahallesinde güzel bahçeli bir binada hizmet veriyor. İlk çıkışlarında yaptıkları bir proje ile İçişleri bakanlığında alınan hibe destekle yola koyulmuş. İki yıla yakın bir süre hayırsever desteği ile yoluna devam etmeye gayret etmiş, daha sonra Aile sosyal Politikalar Bakanlığı'nın paydaşlığında hizmetlerine hız vermiş. Şu anda 870 üyesi ile hemen hemen her ilçemizde ekipleri olan, mahallelerde teşkilatlanmasına hız veren bir yapıda.
Yaptıkları hizmet açısında huzurevlerinden ayrılan en önemli temel farkları yaşlılar sabah evlerinden alınıp akşam evlerine tekrar bırakıldıkları için kendilerini aileleri tarafından atılmış, yalnız bırakılmış hissetmiyorlar. Ayrıca başta sağlık olmak üzere huzurevlerinde verilen hizmetler gönüllülük esasına dayanarak sevgi ve özveri ile buradada veriliyor.
Ayrıca ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye,hayırseverlerden toplanan her türlü giyim eşyası yardımı yapılıyor.
Ramazanda yaşlılarla iftar yemeği etkinliği en güzel hizmetlerden biri. Örneğin bu ramazanda sadece 100 lira gibi bir bağışla eşiniz ve çoçuğunuzla birlikte yaşlılarla birlikte iftara katılabilir onlarla çok anlamlı bir oruç açabilirsiniz.
Yine önümüzdeki bayram için ya 100 lira yardım ederek, ya da kendi çocuğunuzla birlikte;bir sizden, bir bizden kampanyası ile ihtiyaç sahibi bir çocuğu giyindirebilirsiniz.
Benim burada anlattıklarım aklımda kalan çalışmaların özeti. Daha detaylı bilğileri; perşembe gününden bu yana gazetemiz internet sayfasından paylaştığımız sohbet videosundan izleyebilirsiniz.
Sohbete başlamadan bir kaç gün önce mekana giderek yaşlılarla sohbet ettik onların bir arada mutluluklarına tanık olduk, hobi bahçelerinde yetiştirdiklerini gördük beraber yemeklerine ortak olduk. Daha sonra başta Yurdagül hanım olmak üzere yöneticileri dinledik yaptıklarını dinleyip izledik, projelerinin yurt içinde 26 ilde daha uygulanacağını, yurt dışında ise Japonya'nın ilgisini çektiğini gelip gördükten sonra kendilerini Tokyo'ya davet ettiklerini öğrendik çok mutlu olduk.
Ancak bu kadar hayırlı bir çalışmayı basından takip eden (ismini videodan öğrenebilirsiniz) şehrimizin dışındaki bir işadamının başta tekerlekli sandalye olmak üzere maddi ve manevi yardımı bizleri çok duygulandırırken; Aydın Ticaret ve sanayi odamız başta olmak üzere iş adamlarımızın sessiz kalması dernek gönüllüleri gibi bizi de bayağı üzdü.