Aydın Belediyesi"nin Türkiye"de ilk olarak uyguladığı AYBA projesi ve ona bağlı olarak çalışan Adnan Menderes ve Kemer Mahallelerindeki “Hafıza Güçlendirme Merkezleri” yerli ve yabancı uzmanların takdirini kazandı.
Nazilli"de düzenlenen 3. Uluslararası Gerontoloji Ödül Töreni"nin ardından Aydın"a gelen heyet Adnan Menderes Mahallesi"ndeki AYBA Hafıza Güçlendirme Merkezi"ni ziyaret etti. Yaşlanmanın ve yaşlılığın bilimi anlamına gelen gerontoloji konusunda uzmanlardan oluşan heyet, burada hem tesisi inceledi hem de yaşlılarla görüştü. İçinde Alman, Amerikalı ve Avusturyalı ile yerli uzmanların da bulunduğu heyete, AYBA projesini yürüten Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan bilgiler verdi.
Aydın Belediyesi"nin yürüttüğü AYBA projesinin Türkiye"de bir ilk ve örnek bir proje olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tufan, “Konuklarımıza projemizi gösterdik. Görüşlerini aldık. Bilimsel olarak daha neler yapabiliriz bunları konuştuk” dedi. Türkiye"ye örnek olan AYBA"nın özgün bir proje olduğunu ve Aydın halkının da bu projenin değerini çok iyi bildiğini ifade eden Tufan, “Kemer ve Adnan Menderes Mahallesi"ndeki hafıza güçlendirme merkezlerinde toplam 80 yaşlımız hizmet alıyor. Alzehemir, demans ve parkinson gibi hastalarımıza burada bilimsel olarak hizmet veriyoruz” dedi.
Doktor, hemşire, hasta bakıcı ve diş hekiminin görev yaptığı merkezi gezen heyet ise, verilen hizmeti ve fiziki şartları çok beğendi.