AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk"ün, Hazine"ye daha fazla gelir sağlamak için başvurduğu uygulamalara hükümetin destek vermediği yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Gedikli, “TMSF Başkanı bir kamu görevlisi sıfatı ile haddini aşmıştır” dedi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk"ün siyasi iktidardan destek görmedikleri yönündeki açıklamalarına AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli"den sert tepki geldi. Gedikli yaptığı yazılı açıklamada, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün, yaptığı açıklamaların medyaya yansımasının hükümetin TMSF'nin tasarruflarından ve özerkliğinden hoşnut olmadığı gibi “yanlış” algılamaya ve yorumlara yol açabileceğini söyledi. Gedikli, Ertürk"ün TMSF Başkanlığı görevinin gerektirdiği dikkat ve sorumluluk duygusuyla bağdaşmayan, “hakkaniyetten” tümüyle uzak beyanlarda bulunduğunu ileri sürerek, söz konusu beyanların AKP"ye ve hükümeti bağlayıcı nitelikte olduğunu savundu. Gedikli, “TMSF Başkanı bir kamu görevlisi sıfatı ile haddini aşmıştır” diyerek bazı sorulara cevap vermesini istedi. Ertürk"ün söz konusu açıklamaları neden yapma gereğini duyduğunu açıklamasını isteyen Gedikli, “Madem satışları yüksek fiyattan yapabildiniz, neden ayrıca açıklama yapma gereği duyuyorsunuz? Kamunun hakkını ve hukukunu korumakla yetkili bağımsız bir kamu kuruluşunun başkanı olarak medyanın ve kamuoyunun takdirini talep ediyor olmanız kurumun bağımsızlığı ile ne derece örtüşmektedir? Bazı satışlardan dolayı 'büyüklerinizden' takdir yerine 'eleştiri' aldığınızı iddia ettiğinize göre, diğer bazı satışlardan dolayı beklediğiniz takdiri alıp almadığınızı da açıklamanız gerekmez mi? Malum açıklamaları yapmakta bir 'beklentiniz' söz konusu mudur?” sorularını yöneltti.

-“SİYASİ İRADEYİ İLZAM EDİYOR”-

Ertürk"ü “medyadaki yansımasına hayran kalarak” kendisini siyasi iradenin üstünde bir konumda görmekle eleştiren Gedikli, Ertürk'ün siyasi iradeyi ima yoluyla “ilzam” ettiğini savundu. Türkiye'de bütün dikkatlerin odaklandığı ve herkesin azami hassasiyet göstermesi gerektiği bir dönemde TMSF Başkanı Ertürk"ün “elini taşın altından” çektiğini ifade eden Gedikli sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üstelik kamu adına, kamuya ait milyarlarca YTL henüz tahsil edilmemişken siyasi irade başta olmak üzere devletine ve milletine hizmet eden bütün kamu çalışanlarını 'devlete hizmet cezasız kalmaz' gibi ucuz bir yafta ile bühtan altında bırakmak açık bir haksızlıktır. Suyu bulandırıp balık avlamaya çalışanların akıbeti malumdur. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Başta siyasiler ve bürokratlar olmak üzere herkes halkımız karşısında şeffaf olmak ve bu şeffaflığı muhafaza etmek durumundadır. Partimizin hesap vereceği merci halkımızdır. Partimiz ve hükümetimiz hakkında ileri sürülen haksız ithamları bir kez daha reddetmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.” (ANKA)