Aydın’dan hacca gidecek hacı adaylar için Aydın merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde bilgilendirme seminerleri yapılıyor. 2011 yılı hac mevsiminde kutsal topraklara gidecek olan Aydın merkedeki hacı adayları için 06-22 Eylül 2011 tarihleri arasında Aydın merkez Ramazanpaşa Cami’nde, Nazilli Kocacamii’de ve Söke Müftülüğü Konferans Salonu’nda 5 ayrı seansta 09.30-12.15 çeşitli konularda uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek. Aydın genelinde hacca gidecek hacı adayları için son olarak 22 Eylül 2011 tarihinde Aydın merkez Evliye Çelebi Camii’nde son bir prova gerçekleştirilecek.
Hac seminerleriyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimizden 2011 yılında hacca gidecek vatandaşlarımıza İl Müftülüğümüzce ‘Hac Hazırlık Seminerleri’ veriliyor. Bu seminerlerde hacı adaylarımıza mukaddes topraklarda yapacakları hac görevi ile ilgili gerekli tüm bilgiler aktarılıyor. Bu seminerleri takip eden hacı adaylarımız, gerekli bilgileri alacak ve hiçbir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini tamamlayacaklar. Ayrıca bu seminerlerde hacı adaylarımız merak ettikleri soruların cevaplarını da alarak mukaddes yolculuğa daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaklar. Seminerlere katılan hacı adaylarımız, seminerlerin ne kadar faydalı olduğunu kutsal topraklara varınca daha iyi anlayacak. Başkanlığımız bu seminerlere çok önem veriyor” dedi.
Seminerde hacı adaylarına hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verildiğini kaydeden İl Müftüsü Bayrak, “Hacı adaylarımıza hacca gidiş ve dönüş programları, Mekke-Medine'deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki, beşeri ilişkiler hakkında bilgiler veriliyor. Hacı adaylarımızın rahat ve eksiksiz bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları büyük önem arz ediyor. 2011 yılında hacca gidecek hacı adaylarımıza mukaddes yolculuklarında kolaylıklar diliyorum” denildi.