2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Aydın’dan hacca gidecek hacı adaylarının genel toplantısı Aydın Merkez Evliya Çelebi Camiinde yapıldı. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca gidecek toplam 378 hacı adayı katıldı. Kutsal yolculuk öncesi hacı adaylarına son bilgiler verilirken; Sağlık İl Müdürlüğü personelleri tarafından hacı adayları bulaşıcı hastalıklara karşı aşılandı. 2011 yılında Aydın Müftülüğü rehberliğinde il genelinde 640 hacı adayının kutsal topraklara uğurlanacağı belirtildi.
Toplantıda konuşan İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu, “Hac önemli ve ömürlük bir ibadettir. Bundan dolayı bay ve bayan hacı adaylarımızın ibadet ve seyahat yönü olan bu yolculukları çok önemlidir. Boş zaman geçirmeyecek şekilde günlerinizi Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'de dolu dolu ibadet, dua, tövbe-istiğfar ve tavaf ile geçirin. Ülkemiz, devletimiz ve milletimiz adına da hayır duada bulunun. Kendinizi ve ülkemizi göğünüzde taşıdığınız Ay-Yıldızlı bayrağımıza layık bir şekilde temsil edin. Diğer ülkelerden gelen Müslümanlara örnek olun. Kafile başkanları ve görevlilerin rehberliğini önemseyin Birbirinize karşı yardım ve iyiliksever davranışlarda bulunun” dedi.
Hacı adaylarının kutsal topraklara uğurlanmasından önce 24-27 Eylül tarihleri arasında Aydın Merkez Ramazan Paşa Camiinde uçak programı ve kafile düzenleri hakkında bilgi verilecek. Hacı adaylarının isimleri kategorilere göre okunarak, kafile başkanları ve din görevlilerinin belirlenmesiyle kafile ve gruplar arası görüşmeler yapılacak. Görevliler hareket tarihleri ve yolculukla ilgili son duyurularını hacı adaylarına tebliğ edecek.

09.20110924113616.jpg