İki yıl önce tanıştığı Sökeli erkek kuaförü İlker Aktepe ile evlenerek Söke’ye yerleşen İskoç Nancy Ramsay Aktepe adlı ev hanımı, Söke’de güzel sesi ile büyüleyen ve çıkardığı ilahi ve kaside albümleri ile dikkat çeken ilçenin ünlü hafızı Keramettin Temiz’in her gün okuduğu ezanlardan etkilendi. Çeltikçi Mahallesi’nde oturan Nancy Ramsay Aktepe önce eşi İlker Aktepe’ye bu ezanı okuyan hafızla tanışmayı istediğini, ardından da Müslüman olmak istediğini söyledi. Daha sonra hafız Keramettin Temiz ile tanışan Nancy Ramsay Aktepe, büyüleyici ezanı okuyan hafız Keramettin Temiz’e de Müslüman olmak istediğini ve kendisine yardımcı olmasını ifade etti.
Söke İlçe Müftülüğünde İskoç Nancy Ramsay için tören düzenlendi. Düzenlenen törende yanında eşi İlker Aktepe de bulundu. İlçe müftüsü Mevlüt Haliloğlu’nun İngilizce yaptığı konuşma ve okunan duaların ardından Kelime-i Şahadet getirerek müslüman olan Nancy ramsay “Ayşe” ismini almak istediğini dile getirdi. İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu Nancy Ramsay’a İngilizce Kur'an-ı Kerim hediye etti.
Ayşe ismini alan İskoç Nancy Ramsay Aktepe; “Bu güne kadar her hangi bir dine mensup değildim. Evimizin yanında bulunan camide beş vakit okunan çok güzel ezan beni etkiledi. Şimdi daha çok huzurluyum ve mutluyum” diye konuştu.
Ttörende kendisini ağırlayan ve İngilizce konuşan ilçe müftüsü Mevlüt Haliloğlu ve hafız Keramettin Temiz’e teşekkür etti.

20120309ay528236_03.jpg

20120309ay528236.jpg