Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı, resmi öneri alırsa yakınlarıyla konuşarak bir karar vereceğini söyledi, "Vatandaşlığa geçersem, Milli Takım'da oynamak değil, ismimi değiştirmek işin zor kısmı olur" dedi


ERHAN TELLİ

Cassio Lincoln birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı, yaşadıklarını ve düşüncelerini samimi bir dille anlattı. Galatasaray'a geldikten sonra ilk kez medyanın karşısına çıkan Brezilyalı yıldız, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Futbol Takımı Menajeri Mustafa Turgun'un da katıldığı basın toplantısında Türkiye'ye beklediğinden de kısa sürede uyum sağladığını söyledi.
Sambacı, "Çok kısa bir zamanda kendimi evimde gibi hissettim. Bu adaptasyonda buradaki birçok insanın büyük katkısı oldu. Sahada bakım yapan insandan, Başkan'a kadar herkes beni sevdiğini hissettirdi" diye konuştu.
Lincoln daha sonra Beşiktaş derbisi öncesinde kamp kurallarına uymadığı gerekçesiyle kaptan Hakan Şükür'le birlikte Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp tarafından kadro dışı bırakılmasını değerlendirdi. Bu olayın kendisini çok üzdüğüne dikkat çeken yıldız oyuncu şöyle devam etti:


32 yaşında bırakma planı
"Dört ayda yaşadığım tek olumsuz olay budur. Böyle bir şeyi yaşamak istemezdim, ama herkes her zaman istediği şeyleri yaşayamaz. Kulübün kuralları vardır, ben bunlara uymadım ve hata yaptım. Beni ziyarete gelenler dosttan önce ailem gibi gördüğüm insanlardı. Onlar büyük bir maçtan önce beni yüreklendirmeye gelmişlerdi ve ben hata yaparak kadro dışı kaldım. Hata yapınca insanların özür dilemesi gerekir. Ben de takım arkadaşlarımdan onları yalnız bıraktığım için özür diledim. Sonra hocamla görüştüm. Hocam kurallar çerçevesinde bir karar almıştır ve doğrudur ancak bu konuda ona katılmadığımı da söyledim.
Bunu saklamakta bir sakınca görmüyorum. O gece sabaha kadar uyuyamadım. Bana yakın olan insanlar bunu gördü zaten. Bu kadar ağır bir karar beklemiyordum. Beşiktaş maçından sonra hocamla yine görüştüm. Kendisi bana, 'Bundan sonra nasıl olacak?' diye sordu. Ben de açık bir şekilde, 'Buraya en iyisini yapmak için geldim' dedim. Böylece aramızdaki buzlar biraz eridi. Sion maçında 10-15 bin taraftarımız birlikte adımı söyleyince moralim yüzde 80 düzeldi. Ama yine de yüzde 100 her şeyi unuttuğumu söyleyemem."
Bu olayın kendisi için kapandığını belirten 28 yaşınaki Lincoln, Galatasaray'la 4 yıllık sözleşmesi bitince jübile yapmayı planladığını vurguladı. Sambacı, kamuoyunda heyecanla karşılanan Türk vatandaşlığına geçeceği haberleri için ise "Teklif gelirse gurur duyarım" dedi.
Yazılanları gazetelerden takip ettiğini kaydeden Lincoln, "Şimdiye kadar resmi olarak bana gelmiş bir teklif yok. Resmi teklif gelirse bundan büyük gurur duyarım. Bu benim iyi bir futbolcu olduğumu gösterir. Böyle bir teklif gelirse, sevdiğim insanlarla biraraya gelip, ciddi şekilde düşünürüm. Yöneticilerime ve aileme danışarak bir karar veririm. Eğer Türk vatandaşlığına geçersem, Milli Takım'da oynamak işin zor kısmı değil, zor kısım ismimi değiştirmek olur" ifadelerini kullandı.

FIFA'nın 2 sezon oynama şartı var

Lincoln hemen bugün Türk vatandaşlığına geçmek için başvurarak, T.C. kimliği alsa bile ancak 2008-09 sezonu sonunda Türk Milli Takımı'nda oynama yeterliliğine kavuşabilecek. Brezilyalı yıldızın, FIFA talimatları gereği bir başka ülkenin milli takımında oynayabilmek için kriterleri yerine getirmek zorunda olduğu öğrenildi. Lincoln'ün, vatandaşlığa geçiş için getirilen, sözkonusu ülkede asgari iki sene futbol oynama koşuluna bağlı olarak 2008-2009 sezonu süreyi tamamlayacağı ve ay - yıldızlı formayı giyebileceği ifade edildi.

'Ben de bilmiyorum'

Brezilya Milli Takımı'na neden çağrılmadığıma cevap vermek çok zor. Copa America maçları için milli takıma çağrıldım. Hazırlık döneminde vardım, ama oynama fırsatı bulamadım. Milli takıma çağırılmak önemli, bu iyi oynadığınızı gösterir ancak oynamadığım için de sorun yapmam. 22 yaşında Avrupa'ya geldim ve sürekli 11'de oynadım. 2005 yılında Almanya'nın en iyi futbolcularından biri seçildim. Ama milli takıma neden çağrılmadığımı ben de bilmiyorum.

'Terör olayları üzücü'

Gazeteleri düzenli takip edemediğim için terör olaylarını Brezilya'dan annem arayıp söyledi. Annem korkmuş ve üzülmüştü. Ben de çok üzüldüğümü söylemek istiyorum. Bu kadar güzel bir ülkede böyle şeylerin yaşanması çok üzücü. Bu hafta maçımıza pankartla çıkacağız. Milli takımdan dönen arkadaşlarla biraraya gelip bu konuda ne yapacağımızı kararlaştıracağız.

Hagi ile röportaj!

Gittiğim kulüplerde hep başka oyuncularla karşılaştırıldım. Bunları doğru bulmuyorum, ancak büyük oyunculara saygım var. Hagi ile karşılaştırılınca alttan aldım, çünkü onun burada yaptıklarını başka hiçbir futbolcunun yapacağını düşünmüyorum. 4 ay içinde Hagi hakkında o kadar çok güzel şey duydum ki, gerçekten birebir tanışmak istiyorum. Kim bilir belki Hagi ile beraber sizlerle bir röportaj yaparım. Alex'le karşılaştırılmam da doğru değil. Alex takımı Fenerbahçe için elinden geleni yapıyor, ben de Galatasaray için her şeyi yapıyorum. Olayı böyle düşünmek lazım.