ADANA"da, Almanya"da yaşarken eşinin cenazesi için gelip, kendisi de cinayete kurban giden 62 yaşındaki Halil Bürük"ün katil zanlıları yakalandı. Katil zanlılarından Bürük"ün akrabası olan 39 yaşındaki Ali Rıza Alal, borcu nedeniyle evine haciz geldiğini, yardım isterken kendilerine hakaret edilmesi üzerine, arkadaşı 29 yaşındaki Aydın Almaz"ın onu öldürdüğünü söyledi. Almaz ise, olay günü uyuşturucu kullandığını bildirip, suçunu itiraf etti, ancak, susma hakkını kullandı.

Geçen ayın sonlarında vefat eden eşi 60 yaşındaki Latife Bürük"ün cenaze işlemi ve veraset işlemleri için Almanya"dan Adana"ya gelen Halil Bürük"ün, 12 Mart"ta evinde cesedi bulunmuştu. Boğazı camla kesilip, başı taşla ezilmiş halde cesedi bulunan Halil Bürük"ün katil zanlılarını araştıran polis, 2 çift salon terliğinin ayakkabılıkta farklı yerde durması, kapıda zorlama olmaması nedeniyle katil veya katillerin tanıdık olabileceği üzerinde durdu. Olay günü, bankadan 100 bin TL çekip, başka bir hesaba aktaran, üzerinde ise fazla para olmadığı ifade edilen Bürük"ün dairesinin bulunduğu apartmanın sakinleriyle yapılan görüşmelerde, evden 2 kişinin çıktığı belirlendi.

ROBOT RESİM YAKALATTI

Görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda katillerin robot resimleri çizildi. Robot resimlerden de yararlanarak yapılan araştırmada katil zanlılarının Bürük"ün akrabası kaportacı Ali Rıza Alal ile onun işsiz arkadaşı Aydın Almaz olduğu saptandı. Yakalanan zanlılardan Ali Rıza Alal"ın, kullandığı banka kredileri ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için evine haciz geldiğini, bazı eşyaları satmasına karşılık borcu kapatamadığını belirterek, “Bu nedenle borç istemek için evine gitmiştim. Mahalleden arkadaşım olan Aydın da benimle geldi. Halil amca, konuşma sırasında para ödemeyeceğini söyleyip, "Elin ayağın tutuyor, niye çalışmıyorsun ? Paranı ne yaptın ? Orada burada yiyeceğine git borçlarını öde" deyip, hakaret etmeye başladı. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. Ahmet de sinirlenip, önce taşla başına vurdu, sonra bıçakla boğazını kesti. Onu engellemeye çalıştım. Daha sonra apartmandan ayrıldık. Bu sırada bizi gören komşularına, "Evinde televizyon açık. Eşini kaybettiği için üzüldü. Onu kendi haline bırakın" diyerek binadan çıktık” diye ifade verdiği öğrenildi.

Olaydan birkaç saat önce esrar kullandığını bildiren Aydın Almaz da, suçunu itiraf etti, ancak, sorgusunda susma hakkını kullanıp, ifade vermedi. Almaz"ın, hırsızlık, polise mukavemet ve yaralama suçlarından polis kaydı ve sabıkası bulunduğu, bir kardeşinin PKK üyeliğinden tutuklu olduğu belirtildi. 2 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

MİLLİYET