Sezon başından beri konaklama turizminde yüksek doluluk oranı yakalayan Kuşadası"nda bu hafta sonu sezonun en yoğun günlere yaşanıyor. Otellerdeki doluluğun yanı sıra, günübirlik tatilci akınına uğrayan Kuşadası"nda akşam saatlerinden itibaren tüm restoran ve cafeler doldu, eğlence yerlerinin büyük bölümünde ise neredeyse izdiham yaşandı, araç yoğunluğu yüzünden ana arterlerde trafik saatlerce tıkandı.
İstanbul, Ankara ve Bursa"nın yanı sıra, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Söke, Nazilli, Tire ve Torbalı gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilciler Kuşadası caddelerinde araçlarıyla büyük kalabalığa yol açarken, zaman zaman Kuşadası"nın ana arterlerini oluşturan Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı"nda ise trafik tıkandı.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, konaklama turizminde yıllar sonra ilk kez yüzde 90"ları aşan bir doluluk oranı yakalandığını belirterek, çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilcilerin de Kuşadası"nı tercih etmesiyle Kuşadası"nın akına uğradığını söyledi.