Nazilli'de bir ilköğretim okulunda düzenlenen bilgi yarışması, okulda bu tür etkinliklerin yapılabileceği bir salon bulunmadığı için bu yıl okul bahçesinde yapıldı. Açık havada ve yakıcı güneş ışınların altında yapılan yarışmada, yarışmayı seyreden öğrenciler güneşten korunmak için ilginç yöntemler denedi. Velilerinde izlediği bilgi yarışması boyunca güneşe aldırmayan yarışmacı öğrencileri arkadaşlarını yarışma boyunca tezahüratlarla destekledi.
İlçenin en eski ilköğretim okulu olan Nazilli İstiklal İlköğretim Okulu"nda, birkaç yıl önce asırlık okul binasının bir bölümünün depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasının ardından yaşanan bina sorunu bir türlü çözülemiyor. 2006-2007 eğitim-öğretim sezonu içerisinde 18 derslikli yeni bir bina inşa edilmesiyle derslik sorununun bir nebze çözülmesine rağmen, 20 öğretmen ve 250 öğrencinin bulunduğu okulda sosyal etkinliklerin düzenlenebilmesi için salon inşa edilemedi. Bina sorununun çözülememesi nedeniyle tüm etkinliklerin okul bahçesinde düzenlenmesi hem idarecileri hem de öğrencileri zor durumda bıraktı. Son olarak okulda önceki gün düzenlenen geleneksel bilgi yarışmaları, hava sıcaklığının yüksek olmasına rağmen yakıcı güneş altında gerçekleşti. Sıcaktan bunalan izleyici öğrenci ve veliler çeşitli korunma yöntemleri denerken, yarışmacı öğrenciler sıcağa aldırmadan yarışmada birinciliği elde etmek için mücadele etti.
Okulda bir salonun bulunmamasına rağmen öğrencilerin ısrarı üzerine yarışmayı düzlemeye karar verdiklerini açıklayan Okul Müdürü Dursun Ünlü, kapalı bir salonları olmadığı için okulun bahçesinde etkinliğin hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle zaman zaman öğrencilerin sıcaktan bunaldığını belirten Ünlü, “Yarışmayı seyreden öğrencilerimiz ve velilerimiz hem yarışmadan hem de değişik gösterilerden oldukça memnun kaldı. Ancak, havanın sıcak olması ve okul binasının gölgesinin yeterli olmaması nedeniyle bazı öğrencilerimiz güneşte kaldılar. Şu anda tek sıkıntımız sosyal etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir salonun olmamasıdır” dedi. (iha)