Obezite nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve 110 kiloya ulaşan 24 yaşındaki Canan Onaç'ın tedavisini İspanya ve İtalya'da "obezite ve diyabet cerrahisi" eğitimi alan Doç. Dr. Aziz Sümer üstlendi.

İnternetten yaptığı araştırmalar sonucu tedavisini Van'da yapmaya karar verdiğini söyleyen Onanç, "Hastalığımın ilerlemesinin ardından Türkiye'deki tüm hastaneleri araştırdım. Araştırmalarım sonucu konusunda uzman olan Doç. Dr. Aziz Sümer'in Van'da olduğunu öğrenince tedavi için Van'a gelmeye karar verdim. Gelmeden önce ön yargılarım tabi ki oldu ama buraları görünce çok memnun kaldım. Tedavim çok iyi geçiyor" dedi.

Obezitenin önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu belirten Doç. Dr. Sümer ise son yıllarda şişmanlık ve şeker hastalığının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Sümer, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 15 yaş üzeri kişilerin 1.6 milyarının fazla kilolu, yaklaşık 400 milyonunun da obez olduğunu belirterek, "Obezite modern çağın salgınıdır. Obezite ve beraberinde oluşan şeker hastalığı modern dünyanın en önemli sorunlarından biri. Ülkemizde de son yıllarda obezite görülme sıklığı giderek artıyor. Bölgedeki şartlar doğrultusunda tam kapasiteli bir obezite merkezi kurduk. Hasta kabulüne 3 ay önce başladık. Bugün de bir ilke imza atarak İstanbul'dan hasta kabul ettik. Hastamız yapılan tedavisinin ardından taburcu edilecek. Hastaların bizi tercih etmesi çok sevindirici" diye konuştu.