Zhang adında 60 yaşında bir erkek olarak tanımlanan adamın, dağlarda çalışırken Deinagkistrodon akutu tarafından işaret parmağında ısırıldığını iddia ettiği bildirildi.

Animal Diversity’de yer alan habere göre bu tür yılanlar Güneydoğu Çin'in yanı sıra kuzey Vietnam ve Tayvan'ın bazı bölgelerinde bulunuyor ve tipik olarak ormanlarda veya vadi akarsularında bulunan kayalık habitatları tercih ediyorlar. 

Zehiri insanları yaralayabilse de aynı zamanda romatoid artriti ve tendonlardaki ve kemiklerdeki ağrıları tedavi etmek için de kullanılmıştır. Tüm ısırıklar ölümcül değildir, ancak adamın iddiasına göre bu yılan ısırığının kana hızlı karıştığını ve ölüme neden olabileceğini duyduğu için aniden parmağını kestiği belirtildi.



Geleneksel Çin Tıbbı, Hangzhou Hastanesi dermatoloji şefi Chengda, adamın bu hareketinin “gerçekten gereksiz” olduğunu ve adamın yanına parmağını getirmesiyle tekrar parmağı yerleştirebileceklerinin mümkün olduğunu söylediler. 

Dr. Chengda; “Bazı insanlar parmaklarını ve ayak parmaklarını keserler; diğerleri ise uzuvlarının etrafına ip veya tel bağlarlar. Yılan zehrini önlemek için kendilerini yakan insanları bile gördüm. Onlar geldikleri zaman uzuvları genellikle nekrotik (doku ölümü) olur. Dedi.