Yellen'e Türk özel kalem müdürü

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Yellen, Hazine Bakanlığında özel kalem müdürlüğü görevine Didem Nişancı'yı getirecek.
Söz konusu göreve ilişkin teklifin Bloomberg LP'de kamu politikası bölümünde yönetici olan Nişancı'ya sunulduğu ve Nişancı'nın görevi kabul ettiği belirtildi.
Nişancı, bakanlığının onaylanması halinde Yellen'a en yakın isimlerden biri olacak.
Didem Nişancı daha önce eski ABD başkanı Barack Obama döneminde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunda (SEC) özel kalem müdürlüğü yapmış ve 2018'de Bloomberg'e geçmeden önce Promontory Finansal Grup şirketinde çalışmıştı.
ABD Senatosunun bankacılık komitesinde de görev alan Nişancı, 1998-2001 yılları arasında ise Hazine Bakanlığında çalışmıştı.
ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden, geçen yıl kasım ayında eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Hazine Bakanı adayı olduğunu duyurmuştu.
Janet Yellen, atamanın ABD Senatosunda onaylanması durumunda ülke tarihinde bu göreve getirilen ilk kadın olacak.
1
TEM Otoyolu'nda kaza! 12 araç birbirine girdi
2
Ankara'da FETÖ operasyonu! 13 kişi hakkında gözaltı...
3
Ahmet Kutucu'da yeni gelişme! Şenol Güneş...
4
Elon Musk’ın tweet’i yanlış Signal hisselerini...
5
Fenerbahçe'de Nabil Dirar çıkmazı!
6
Telefonların BMW'si vivo iQOO 7 tanıtıldı
7
Fenerbahçe, Süper Lig'de 4'te 4 ile dolu dizgin
8
İclal Aydın, Erdinç Gülener’le aşk mı yaşıyor
9
''Narkotik arı'' projesi gerçek oldu! ''Benle dalga...
10
Palandöken'de kayak keyfi
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:14

ÖĞLE
13:25

İKİNDİ
16:03

AKŞAM
18:26

YATSI
19:46
SON DAKİKA HABERLERİ
SAYFALARTüm Sayfalar