Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Müze ve Örenyerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya, Topkapı Sarayı Harem Dairesi,  İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri, Pamukkale, Efes ve Göreme gibi Müze ve Örenyerlerinin de içinde bulunduğu 54 Müze ve Örenyerinin gişelerinin işletmesi için yapılan ihaleyi  İsviçre kökenli Sicpa Turkey firması gerekli yeterlilikleri sağlayarak açık artırmaya katılma hakkı kazanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenlenen ihaleye katılan üç firmadan biri olan Sicpa, 1927'de Maurice Amon tarafından İsviçre'de kurulan ve İsrail'e desteği ile bilinen bir işletme olarak tanınıyor. Sitesinde yer alan bilgiye göre yüzden fazla ülkenin paraları ile bilet, çek, pasaport, kimlik kartı gibi değerli evraklarının güvenlik uygulamasını yürüten ve Türk Lirasının güvenlik hizmetlerini de yapan firmanın, aynı zamanda en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu belirtildi.

Bu haberin üzerine Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu'nun kamuoyuna açıklaması şöyle;

KAMUOYUNA DUYURU

Şahsım hakkında bazı basın organları ve sosyal medyada, işin içine Sayın Cumhurbaşkanımız da karıştırılmak suretiyle şahsımı karalamaya yönelik yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınlarda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanlarından Cuneyd Zapsu’nun asistanı ve bir dönem AK Parti Milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu 190 ülkede faaliyet gösteren Sicpa ünvanlı şirketin Türkiye ayağının % 30 ortağı olduğu” şeklinde ifadeler yer almaktadır. Bu yayınlar maksatlı, hukuksuz ve mesnetsiz iddialara dayanmaktadır.

Yukarıda adı geçen şirketle ne geçmişte ne de bugün herhangi bir ortaklığım ve/veya yöneticiliğim bulunmamaktadır. Yazanar hakkında her türlü kanuni haklarım kullanılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu

Kaynak: www.gaste24.com