Partideki bazı hukukçular, Yıldırım'ın Meclis Başkanı olarak seçime katılmaması ve uygun gördüğü bir zaman diliminde istifa etmesinin doğru olacağı yönünde görüş dile getirdiler. Bazı milletvekillerinin eski seçimlerden örnekler vererek, istifa etmesi gerektiğine, aksi durumda seçimin tartışmalı hale geleceğine ilişkin rapor hazırladığı da öğrenildi.

MARTTA VEDAYA YAKIN

Meclis Başkanı'nın, İstanbul adaylığının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığı zaman istifa etmesi görüşünden uzaklaştığı konuşuluyor. Yıldırım'ın, Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takviminde belediye başkana aday listelerinin 3 Mart'ta kesinleşmesine kadar görevini sürdüreceği, istifa kararı alması durumunda, bu tarihten hemen sonra istifa edeceği öne sürüldü. Yıldırım'ın istifa etmeden kampanyasını başkan olarak sürdürmesinin düşük bir olasılık olarak gündemde olduğu da belirtiliyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli de bu yönde görüş belirtmişti. Yıldırım'ın, istifasıyla ilgili tartışmalardan rahatsız olduğu, bir an önce istifa etmesi gerektiğine ilişkin kendi partisindeki bazı değerlendirmeleri aceleci bulduğu, Meclis makamının biran önce boşaltılmasına dönük bu çabaları, başkan seçilmek isteyenlerin çabası olarak değerlendirdiği de kulislerde konuşuluyor.

İSTANBUL MESAİSİ

Erdoğan ile Yıldırım, önceki gün İstanbul'da gözlerden uzak bir görüşme yaptı. Bu görüşmede, İstanbul'un ilçe adayları ve seçim programı üzerine değerlendirme yapıldığı öne sürüldü.

BAHÇELİ İLE 17 DAKİKA