Ve kanıtlandı! Sivrisineklerle ilgili koronavirüs iddiası çok konuşulmuştu...
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, sivrisineklerin koronavirüs hastalığını taşıyabileceği endişesine açıklık getirdi. Prof. Dr. Çetin, “Sivrisinekleri koronavirüs bulaşmış kanla beslediler. Besleme sonucunda virüsü sivrisineklerin taşımadığı, hatta yumurtalarına da aktarmadıkları kanıtlandı" dedi.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun
Aydınpost'a Google News'te abone olun
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ortaya çıkacak sivrisineklerin koronavirüs (Covid-19) hastalarından kan emip hastalığı yayabileceği şüphesiyle uzmanlar, sivrisinekler üzerinde bir dizi araştırma yaptı. Sivrisinekler, böcekler ve vektör canlılar üzerine geniş çaplı araştırmaları bulunan AÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, sivrisineklerin koronavirüsü yayıp yaymayacağıyla ilgili yurt dışında yapılan çalışmaları inceledi. Yurt dışında bu konuda yayımlanan makaleleri de inceleyen Prof. Dr. Hüseyin Çetin, yapılan testlerde böyle bir virüs yayılımının söz konusu olmadığını söyledi.
Yurt dışındaki çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Prof. Dr. Çetin, “Yapılan çalışmada iki farklı sivrisinek türünü koronavirüs bulaşmış kanla beslediler. Besleme sonucunda virüsü sivrisineklerin taşımadığı hatta yumurtalarına da aktarmadıkları kanıtlandı. 10 günlük bir çalışmaydı bu ve önemli bir dergide de yayımlandı" dedi.
HAMAM BÖCEKLERİ VE KARASİNEKLER TAŞIR MI?
Prof. Dr. Hüseyin Çetin, diğer bazı canlıların koronavirüsün Covid-19 dışındaki türlerini taşıdığına dair bazı araştırmalar olduğunu da belirterek şöyle konuştu:
“Geçmişte bazı araştırmalar yapıldı. Hamamböcekleri ve karasineklerin Covid-19 değil de diğer koronavirüsleri taşıdığına dair bilimsel yayınlar, araştırmalar var. Covid-19 ile ilgili insanlarımız rahat olabilir. Taşıdıklarına daire kesin bir kanıt yok."
1
Vali'den vatandaşa çağrı: ''14 gün evden çıkmayın''
2
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ile yeni genelge
3
Muhammet Tunahan Taşçı: "NEC'de Ferdi Kadıoğlu...
4
Koçarlı’da kontrollü normalleşme denetimleri...
5
Aydın Büyükşehir Belediyesi öğrenciler için...
6
Facebook, siyasi reklamları tekrar yayınlamaya başlıyor
7
WhatsApp masaüstü uygulamasına sesli ve görüntülü...
8
Türkiye'den konut alırken Araplar "görünümü",...
9
Erdoğan: CHP bağnazlıkta sınır tanımıyor
10
Ağabeyi ve kardeşini öldürdü! Baba gözyaşlarına...
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
04:54

GÜNEŞ
06:21

ÖĞLE
13:13

İKİNDİ
16:55

AKŞAM
19:55

YATSI
21:16
SON DAKİKA HABERLERİ
SAYFALARTüm Sayfalar