Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Hızlı yayılan Omicron varyantıyla birlikte dünyanın birçok yerinde “kapanmalar” gündemde. Elbette bu süreç, sağlıklı bir yaşama önem veren ve aktif spor yapan milyonlarca insanı fazlasıyla etkiliyor. Salgın nedeniyle, salon sporlarına olan ilginin giderek azaldığı, açık alanlarda ise maske ve mesafe nedeniyle açık hava egzersizleri bir süre daha rafa kaldırılıyor. Fakat tek sorun bu da değil, uzmanlar enfekte olan kişilerin spor yapmasının doğru olup olmadığını tartışıyor.

Omicron varyantının "hafif" semptomları insanları yanıltsa da, enfekte olan kişilerin spor yapması konusunda ciddi endişeler bulunuyor. Spor hekimleri tarafından yapılan açıklamalarda, bu süreç hafif de atlatılsa egzersizlere bir süre ara verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerin en az 10 gün dinlenmeleri gerektiği belirtiliyor. Peki ama gerçekten enfekte veya taşıyıcı olan kişilerin spor yapması ne kadar tehlikeli? Karşı karşıya kalınacak olası problemler neler olabilir?