Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İmzasını attığı eğlence ve yarışma programlarıyla ekranların başarılı ismi  Acun Ilıcalı, zirveye giden yolda zekası ve azmiyle rakiplerine hızlı bir ivmeyle fark attı. Kariyerindeki projelere her geçen gün yenisini ekleyen Acun Ilıcalı parasına para katmaya devam ediyor. Acun Ilıcalı'nın kariyerine ve bu çerçevede kazandığı paraya bir göz atalım...

Acun Ilıalı ABD, Meksika, Romanya, Macaristan, Brezilya, Kolombiya ve Yunanistan dâhil dünyadaki pek çok ülkede prodüksiyon şirketleri bulunan, dünyanın önde gelen televizyon kanallarına prodüksiyonlar yapan ve çalıştığı kanallara yayın stratejileri geliştiren Acun Medya Grubu'nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. Ayrıca, spor ve realitenin bir arada olduğu yarışma programı Exathlon'un format sahibidir. Hollanda kulübü Fortuna Sittard'ın sahibidir. Exxen' in de sahibidir. Acun Medya bünyesindeki Exxen, Türkiye'nin dijital platformu sloganıyla faaliyete geçmiştir.



Acun Ilıcalı'nın medya sektörüne ek olarak; sağlık, kozmetik, dijital platformlar ve e-ticaret gibi sektörlerde de global çapta yatırımları bulunmaktadır. Ilıcalı, destek olduğu sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kendi gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de gündemde yer almıştır. Ilıcalı, 22 yaşında medya sektörüne ilk adımını attı ve Show TV'de spor muhabiri olarak çalışmaya başladı. Uzun yıllar muhabir olarak çalıştıktan sonra, 2004 yılında kendi prodüksiyon şirketi Acun Medya'yı kurdu. İlk kez 2008 yılında Türkiye'nin vergi rekortmenleri listesinde yer aldı.Acun Ilıcalı'nın serveti'nin  net değeri 100 milyon dolar olduğu söyleniyor 
Kendisinin hazırlayıp sunduğu gezi-eğlence programı Acun Firarda ile 100'den fazla ülke gezerek büyük bir başarı yakaladı. Ulaştığı yüksek izlenme oranları ile de ülkenin en popüler isimlerinden birisi oldu.
Acun Medya bugün,geliştirdiği kendi formatları ve haklarını satın aldığı dünyaca ünlü programlarla dünyanın dört kıtasında, 10'dan fazla ülkede onlarca prodüksiyon gerçekleştirmektedir.
25 Mayıs 2020 tarihinde Survivor 2020 yarışmacıları ile Instagram üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında 3 milyon izleyici ile dünya rekoru kırdı.



Amerika'da, Dominik'te ve Türkiye'de 3 tane sürat teknem var. 12 tane motorum var. 2 tane yatım var.
Ben TV8'i zamanında 70 milyon dolara aldım. Önemli bir yatırımdı. Kanalı aldığımda ortalaması 1 share'di. 70 milyon doları nasıl kazandığımı merak ediyorsan, 10 yıl birinci oldum. Bırakın da o kadar birikimim olsun. 70 milyon doların bir kısmını kredi, bir kısmını nakit verdim. Show TV'den 100 milyon alacağım vardı. 4 sene bana para ödeyemediler. Benim bankalara 50 milyon borcum vardı. Show TV batsaydı, 7 senede 700 kere birinci olup, -50 milyonla
 ortada kalacaktım. Sonra TMSF el koydu. Zerre gerilim yaşadıysam Acun değilim. Allah beni böyle yaratmış galiba. 'Onu satarız, bunu koyarız, borcu kapatırız, yeniden işimize devam ederiz' dedim."