Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 24 Şubat'ta gerçekleşti. Bu tarihten itibaren hem soru ve cevaplar hem de sonuç tarihi araştırılmaya başlandı. 2 gün sonra soru ve ceveaplar açıklanırken yaklaşık bir ay boyunca "TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu yöneltildi. ÖSYM bugün müjdeli haberi adaylarla paylaştı ve sonuçları ilan etti.

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

24 Şubat 2019 tarihinde uygulanan 2019-TUS (1. Dönem) ve 2019- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Mart 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2019 TUS 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TUS 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, TUS tercih tarihleri anında aratılmaya başladı. "TUS tercihleri ne zaman yapılacak?" sorusu gündem oldu. Fakat henüz ÖSYM'den sonuçlara ilişkin net bir tarih verilmedi.

Kurumun yayınlandığı kılavuzda ise şu ifadelere yer verildi:

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır.

Adaylar; 2019-TUS 1. Dönem ve 2019-TUS 2. Dönem puanlarını öğrendikten sonra, ilgili sınav dönemi için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğreneceklerdir.

Adaylar tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Belirtilen tercih süresi dışında tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten

düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.

KONU HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ