Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Dr. Bilgehan Bilge Odatv’de Serdar Cebe’nin Saklı Gündem programına konuk oldu.

Korona virüs aşılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Bilge “Üç çeşit aşı var. İnaktive, Vektörel ve mRNA aşıları. Gerçi Vektörel ve mRNA aşılarının isimlendirilmesi yanlış. Viral vektör bazlı aşılar, virüsü tanımlayan bir parçayı insan vücudunda daha önce uyum sağlamış bizim flora dediğimiz virüs zarfının paketin içine koyarsınız ve vücuda böyle postalarsınız. Vektör taşıyıcı budur. Ve vücut onu yabancı olarak tanımlamadığı için ona saldırmaz, hücre içine girmesine müsaade eder.

“VİRAL VEKTÖR AŞILAR YENİ DEĞİL”

Yeni teknolojiye yani bizim bir vektöre ihtiyacımız yok. Biz doğrudan birtakım kimyasallarla sararak bu gen parçasını korona virüsün RNA parçasını hücrenin içerisine sokmaya kadar muktedir olduk. Yeni teknoloji bu demek. Yani bu iki yöntem birbirine oldukça benzer. Birinde vücudun tehdit olarak algılamadığı bir virüs kullanılır. Diğerinde de vücudun saldırma gereği duymadığı, tanıdık bir ambalajla bu RNA parçası hücre içerisine gönderilir” dedi.

“YAN ETKİLERİ NEDENİYLE RUHSATLARI İPTAL EDİLDİ”

Bilge ayrıca, “Bu viral vektör aşıları biz eskiden beri tanıyoruz. Bu aşılar kanser, beyin omurilik hastalıklarının tedavisinde defalarca denendi. Bunlar dünün icadı değil. Denendi ve bu denenenlerin büyük çoğunluğu ruhsat alamadı, alınanlarda iptal edildi. Sebebi yan etkilerin kanserojenik, teratojeniktir (insan cenininde hasara sebep olur) ve vücudun savunma sistemi hastalıklarını tetikler veya yeni savunma sistemi hastalıklarına zaafiyete neden olur. Bu nedenlerle 17 tanesinin insan üzerinde deney yapılması yasaklanmış ve ruhsat iptaline gidilmiştir” ifadelerini kullandı.

YAPILAN HATALAR SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Diğer taraftan İstanbul Tabip Odası’nın kendisine dava açması konusunda da konuşan Bilge, “Bugüne kadar uygulanan tedavilerde ilaçların yanlış kullanımını kabul ettiler, korona virüs hastaların akciğerlerindeki alveollere zarar verdiği için suni solunum cihazına bağlanan hastalar pozitif basınca maruz kalınca akciğer patlamasından vefat etti. Bunu biz tecrübe ettik. Eskiden kalp krizi geçirip yoğun bakıma kaldırılanların yüzde 65-85 arası hastane virüsünden vefat ederdi. Bunlar kalmadı artık. Aşıların erken dönem etkileri kanda pıhtılaşma, kalp kasında iltihap vb. etkiler olacakken orta vadede ise kanser ve bebeklerin hasarlı doğması olacaktır. Ben uyarılarım için değil ama onlar önerileri ve sonra ortaya çıkan hatalar nedeniyle özür dileyecek” dedi.