Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı  Kuvvetlerinin başarılı hava harekatlarıyla PKK/KCK terör örgütünün sözde  yöneticileri birer birer etkisiz hale getiriliyor.

Son olarak 27 Haziran 2019'da MİT ile TSK'nin ortaklaşa yürüttüğü  operasyon ve TSK tarafından düzenlenen hava harekatı ile terör örgütünün sözde  başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed isimli terörist  etkisiz hale getirilmişti. Yürütülen başarılı operasyonların, bölücü terör örgütü  elebaşıları arasında korku ve paniğe yol açtığı öğrenildi.

Terör örgütü elebaşılarının birbirlerini casuslukla suçlamaya  başladıkları bilgisi, teröristler arasındaki telsiz konuşmalarına yansırken,  örgüt içerisinde güvensizlik ve huzursuzluğun en üst seviyede olduğu, sözde  yöneticilerin terör gruplarını kontrol etme ve örgüt üyelerine söz geçirme  kabiliyetinin neredeyse sıfırlandığı bilgisi alındı.

Güvenlik kaynakları, bu durumun hem elebaşıları hem de alt kadrodaki  teröristler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını, sözde elebaşıların örgüt  üyeleri üzerindeki zaten zayıflamış olan otoritesini iyice azalttığını, bunun  sonucunda örgüt içindeki çözülmelerin  ve kaçışların arttığını, terör örgütüne  katılımların yok denecek seviyeye geldiğini ifade etti.