Mesut Ceyhan’a göre, “Evde ve işyerlerimizde kullanılan bu tarz temizlik malzemelerinin içerisinde birçok kimyasal madde içermektedir. Çocuklarımızın ve işyerinde çalışan ekiplerimizin bağışıklık sistemini düşürmesine neden olmaktadır. Temizlik malzemelerini seçerken büyük bir özen gösterilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla kullanılan deterjanlar, jeller, sprey ürünlere dikkat edilmezse solunum problemleri, alerji, el-ağız-ayak hastalıkları, ciltte dökülmeler gibi rahatsızlıkları gün geçtikçe çıkartmaktadır.

Şık ambalajlı ve kokularının özellikle çekici aromalarla içerik sağlayan her bir temizlik ürünü astım ve çeşitli ciğer rahatsızlıklarına yol açıp, ileri ki dönemde ölüm gibi sonuçlarla da karşılaşılabilmektedir. O yüzden özellikle kokulu olmayan ürünleri tercih edip içeriğinde katkı maddesi içermeyen ürünlerin kullanımına özen göstermeleri gerekmektedir.

Ayrıca sadece insanlar için değil. Evlerinde hayvan besleyenlerin daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarla birlikte, onların taşıyacağı virüs ve bakteriler konusunda oldukça hassas davranmalılar. Bu yüzden çeşitlik temizlik ürünleri kullanımında dezenfekte etmek çok önemlidir. Kullandığınız ürünler eğer ki iyi dezenfekte edilmezse ve izler bırakırsa hemen o ürünü değiştirmeniz gereklidir.“diye konuştu. 

Türkiye ve yurt dışında temizlik ürünü kullanımından zehirlenmeler gitgide artmakta. Bunun için bu tarz malzemelerin içeriklerini ve yan etkilerini içerik özelliklerini çok dikkatli okuyup almamız gerekmektedir. Özellikle evcil hayvanlarımız içinde zehirlenmelerin çoğu temizlik ürünlerinden geçmektedir. Doğal ve antibakteriyel olmayan bir ürünü kullanılmamasına özen gösterilmelidir.