Sümeyra ismi iki farklı anlama sahiptir.

 Sümeyra İsminin Anlamı

 Sümeyra ismi Arapça kökenli olan kız isimleri arasında yer almaktadır. Sümeyra isminin anlamı ise; meyve çağlası, kıvrılmış olan yaprak, yaprak filizi olarak açıklanmaktadır. Kız bebeklere verilirken meyve çağlası, yaprak filizi anlamları ile verilmektedir.

 Sümeyra Ne Demek?

 Arapça kökenli olan Sümeyra ismi Sümeyre olarak ta yazılabilmektedir. Sümeyra sözlük anlamı, kıvrılmış yaprak, meyve çağlası olarak tanımlanmaktadır.

 Sümeyra İsminin Özellikleri Nelerdir?

 Sümeyra ismi, ismi taşıyan kişilere bir takım özellikler kazandırmaktadır. Bu özellikler ise şu şekildedir:

 Genellikle sosyal yaşamı önemseyen, eğlenceli ve hareketli bir kişidir. Hayalperestlik noktasına gelmiş hayal kurma gücüne sahiptir. Bu gücü iç motivasyonu için kullanabilir. İşlerini yavaş yavaş sağlama alarak yapmayı sever. Detaylara takılarak zaman kaybetmez. Zekasını kullanarak oldukça başarılı olabilir. Ticari konularda zekası ile başarı elde edebilir.

 Olayları algılama ve yorumlama yeteneği üst seviyededir. Kinci kişiliği ile kendisine yapılanları aşka unutmaz. Sağlam ve karakterli bir duruşa sahiptir. Karar verme konusunda zorlansa da güçlü karakteri ve kendini geliştirerek iyi denilebilecek düzeyde karar verme becerisi kazanabilir.