YouTuber’ların kaydedilmiş video görüntülerini uygulamaya yüklemelerine olanak tanıyan test, şovun Spotify podcast dinleyicilerinin yüzde 50’si için gösterilecek. Kaynaklar, Spotify’ın yakında başka podcast’ler için de bu imkanı sunacağını belirtiyor.

Her ne kadar bu sadece bir başlangıç ​​testi olsa da, kaynak bu özelliğin gelecekte daha fazla podcast'e geleceğini söylüyor. Platform, bir süre önce video programları bulunan The Ringer’ı da satın almıştı. Bu özellik Ringer için yararlı olabilir.

Videolar, ses akışı ile senkronize edilecek ve dinleyiciler telefonlarını kilitlese bile oynatılmaya devam edecek. Reklam noktaları yine de oynatılacak, ancak video tek bir statik çekim olarak gösterilecek. Bu videolar yalnızca dil podcast'lerinin kaydına yüklenecek, bu nedenle Spotify bunları küresel bir kitle için çevirmeyecek. Bu özellik masaüstü ve mobil Spotify uygulamalarında kullanılabiliyor.

Spotify video podcast testleriyle ilgili olarak “Spotify olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek adına düzenli şekilde bir dizi test gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş ölçekli br kullanıcı deneyiminin yolunu açarken, bazıları da genel öğrenme sürecine katkıda bulunuyor. Hâlihazırda paylaşacak başka bir haberimiz yok.” dedi.