Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, '20 Temmuz törenlerine katılmak üzere az sonra Lefkoşa'ya hareket edeceğiz. Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle

20 Temmuz törenlerine katılmak üzere az sonra Lefkoşa'ya hareket edeceğiz. Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız. Harekatla Rumlar'ın Kıbrıs Türklerine 1963'ten sonra yoğunlaşan mezalimi sona erdirmiştir. Lefkoşa'da bugün ayrıca Meclis'te tertiplenecek özel oturuma katılarak bir hitap gerçekleştireceğim. Ersin Tatar'la farklı alanlardaki projelerin açılışını gerçekleştireceğim.

Kıbrıs Türkü yarım asırdan fazla süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Sayın Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneri tarihi bir fırsattır. Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu göstermiştir. Kıbrıs'ta adil ve kalıcı gelecek arzu ede taraflara tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum. KKTC her türlü zorluğa rağmen kendi ayakları üzerinde duran bir devlettir. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edecektir.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAYAĞI MÜJDE NE OLACAK?

Biraz sonra KKTC parlamentosunda yapacağım konuşmada inşallah orada açıklayacağım.

Eşit, egemen 2 devletli çözümden yanayız.

ADALET DİVANI'NA BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ

Bu konudaki bizim tutumumuz zaten belli. Adalet Dibanı ismini değiştirmesi lazım. Bunun Adalet Divanı ile ilgili uzaktan yakından alakası yok. İnanç özgürlüğünü öğrenmeleri lazım. Bunu öğrenmeleri, anlamaları lazım. Bunu kipa takan için de söylesinler. Acaba kipa takan için bunu söyleyebilirler mi?

AFGANİSTAN KONUSU

Talibanın açıklamalarından 'Türkiye'yi istemiyoruz' gibi ifaldeler yok. Bu konuda Türkiye'deki yönetimin ne konumda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor. Adımları atarken Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Bu planlarımız gereği yerine getiriyoruz. Adımları atıp inşallah Talibanla da ne gibi görüşmeler yapacağız. Türkiye'den Talibana sesleniyoruz. Bu işgal hareketini bırakması lazım. Afganistan genelinde barışın egemen olduğunu dünyaya göstermek lazım.

AŞI VE MASKE ÇAĞRISI

Tüm halkıma seslenmem şudur. Maske, mesafe kuralı devam ediyor. Bundan taviz verilmesi doğru değil. Bütün bunlarla beraber yine de dükkanlar, lokantalar açılsın çalışmalar başlansın dendi. Biz de bu adımı attık. Attık ne oldu? Hemen rakamlar yükselmeye başladı. Evelsi gün vefat sayılarında düşüş oldu. Dün itibarıyla vefat sayıları da ciddi anlamda arttı. Öbür tarafta da rakamlarda 7 binleri yakaladık. Bu bizim için tehdittir. Buna fırsat vermemek gerekiyor. Mesafe ve maske kuralına çok çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Aşının önünü açmış bulunuyoruz. Aşı olmayanlar aşısını muhakkak yaptırmalı. Kendi aşımızı da inşallah yıl sonuna kadar üretmek suretiyle bunu da çözmüş olacağız. Sağdan soldan yapılan olumsuz propagandalar kanmadan aşılarımızı da yaptırmalıyız.