Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünya genelinde en çok kullanılan sivilce kurutucu ilaçlardan biri, yarattığı yan etkiler nedeniyle İngiltere’de 15 yaşında bir genç kızın intihar etmesine neden olmuştu. İlacın yarattığı şiddetli depresyon sonrası kendini asarak intihar eden Annabel Wright’ın, ölmeden önce attığı son mesaj ortaya çıktı.



Ergenlik çağındaki gençler için büyük bir sorun olarak görülen sivilceler için kullanılan ilaçlar, sık sık şiddetli yan etkileriyle gündeme geliyor. Son olarak İngiltere'de hormonal bozukluk, şiddetli depresyon gibi yan etkilere sahip sivilce kurutucu ilaçlardan biri, genç bir kızı intihara sürüklemişti.



Sabah'ın göre İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde yaşayan 15 yaşındaki Annabel Wright, doktorların yazdığı reçete sonucunda 14 yaşında başladığı yüksek dozdaki sivilce kurutucu ilacı 9 ay kullandıktan sonra depresyona girerek intihar etmişti.

Ailesiyle yemek yedikten sonra odasına kapanan ve sadece 20 dakika sonra odasında kendini asarak intihar eden Annabel'in ölümü, yalnızca İngiliz basınında değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Kızlarının intiharı karşısında darmadağın olan aile, Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ilacın şirketine dava açmış ve intihara yol açmaya varan ağır ilaç hakkında tüm anne-babalara uyarıda bulunmuştu. İngiltere'de devam eden davada, yeni gelişmeler yaşandı.