Sedat Peker bu sabah yeni videosunu yayınladı. Her videosunda çarpıcı iddialar ile gündemden düşmeyen Peker, konuşma yaptığı masanın etrafında duran aksesuarlar ve kitaplarla da dikkat çekiyor. Peker’in bugün yayınladığı videoda arka planda Mario Puzo’nun Aile adlı kitabı yer alıyor. 

Akıllara yer edinmiş “Baba” kitabının yazarı olan Mario Puzo’nun Aile adlı kitabı adından da anlaşılacağı üzere aile kavramına verilen önemi vurguluyor. Bir ailenin sadakati her şeyin üstünde ve herkesten önce gelmesinin gerektiğini vurgulayan kitapta aile içindeki bir kişinin sadakatsizliği bozduğu takdirde herkesin mahvolacağına dair olay ele alınıyor. Kitap baştan sona aile kavramının üstünde dururken olaylar da bunun çevresinde gelişiyor. 

Mario Puzo’nun sonunu getiremeden hayata gözlerini yumduğu ve bu yüzden sevgilisi Carol Gino tarafından tamamlanan Aile adlı eser, 1492-1503 yıllarında Papalık görevini üstlenen Papa VI. Alexander olarak anılan Rodrigo Borgia’nın ince hesaplar ile diğer kardinallere verdiği rüşvetler sonucu Papalık rütbesine yükselmesi sonucu tepkileri üzerine çekmesini anlatır. 

AİLE VE YASAK AŞK
İspanyol asıllı olması nedeniyle ‘İstenmeyen Papa’ olarak anılmasına rağmen Roma üzerindeki emellerinden vazgeçmeyen Papa VI. Alexander, çocuklarını bu emelleri doğrultusunda İtalya’nın önemli ailelerinin varisleri ile evlendirir. Aslında savaşçı olmak isteyen oğlu Cesare’ye kardinallik cübbesi giydirir, diğer oğlu Juan’ı Papalık ordusunun başına getirir. Papa olarak kaldığı 11 yıl boyunca lüks içinde dini lider vazifesini yerine getiren Rodrigo Borgia, şüpheli bir ölümle hayata veda eder.

O dönem gerçekleşen siyasi entrikaları anlatan kitapta Papa’nın yaptıklarının yanı sıra aşk konusu da ele alınıyor. Papa’nın yakın ilişkilerde bulunmasının yasak olmasına rağmen birçok kadın ile ilişkide bulunmasını anlatıyor. 

PEKER, AİLE KİTABINA NEDEN YER VERDİ?
Peker, yayınladığı videolarda kitapları arka planda göstererek mesaj vermeye mi çalışıyor sorusu bir kez daha videoyu izleyenleri düşündürdü. Peker, daha önceki videosunda Süleyman Soylu için “Sen benim jokerimdin, dönüş biletimdin” diye seslenmiş ve birlikte iş yapmalarının, bir olarak hareket etmelerinin sonucunda kendisinin ihanete uğradığını söylemişti. Defalarca kez ihanete uğradığını söyleyen Peker, ‘Aile’ kitabında olduğu gibi aileden birinin sadakatini kaybetmesi durumunda herkesin mahvolacağını vurgulamıştı.

Öte yandan Peker geçtiğimiz günlerde “Daha önce de söylemiştim. Havlamasını bilmeyen it, eve kurt çağırır diye. Hiçbir zaman suçlanmadığım bir olayı böyle gündem yaparsanız öyle bir şey yaparım ki, ben de Defne hanımın evinde kimin kalp krizi geçirdiğini anlatmaya başlarım. Şansınızı zorlamayın!” paylaşımını yapmış ve iktidara yakın birisinin Defne adlı kadınla olan yakın ilişkisini açıklayacağını belirtmişti.