Seda köken olarak Arapçadan gelen bir isimdir. Türkçedeki karşılığı ise anlam açısından, ‘Ses ya da yankı’ biçiminde iki değişik ifade üzerinden ele alınır. Özellikle okunuşu açısından naifliği ve telaffuzu kız çocukları için çok kullanılan bir isim olarak öne çıkmasına olanak veriyor.

 Seda İsminin Anlamı

 Seda Türkiye'de yer alan ve en çok beğenilen isimler arasında bulunmaktadır. Özellikle unisex bir isim olması ile beraber kız ya da erkek bebekler için değerlendirilebilir. Ancak Türkçede daha çok kız çocukları adına kullanılan bir isim olduğunu söylemek mümkün. İki değişik anlamı ile beraber bu isim değerlendirilmektedir.

 - Yankı,

 - Ses,

 Seda aynı zamanda isim olması ile beraber sözlük anlamı üzerinden de bu şekilde gündelik yaşamda kullanılmaktadır. Özellikle yazılı eserlerde ve pek çok kaynakta karşılaşılan bir kelime olarak değerlendirilmektedir. Daha önemlisi ise yaygın olarak Türkçede isim olmasıdır. Her ne kadar erkek çocukları adına da değerlendirme şansı tanısa bile, daha çok kız çocukları için tercih edildiğini söylemek mümkün.

 Amaca uygun olarak tek başına ya da farklı isimler ile beraber bir arada kullanılabilir. Güzel bir kombin oluşturması ile beraber yankı ya da ses üzerinden beğeni toplayan anlamı ilgi çekmektedir.