Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Balkon veya bahçelerin gözdesi olan ölüm çiçeği, bakımı ve sulaması doğru yapıldığında uzun yıllar yaşar. Peki, ölüm çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Ölüm çiçeği hikayesi nedir? Ölüm çiçeği hakkında bilinenler...

ÖLÜM ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

Ölüm çiçeğinin bakımında güneş ışığı büyük önem taşır. Bu sebeple bitkinin güneşli yahut yarı güneşli ortamlarda bulunması önemlidir. Çiçeğin bakımında verimli ve gevşetilmiş toprak önem taşır. Çiçeğin bakımında diğer bir önemli unsuru budama oluşturur. Budama yapılara hastalıklı sürgünlerin uzaklaştırılması sağlanır. Budama işleminde ise keskin bir secateurs yahut bıçak kullanılır.

 Ölüm çiçeğinin gelişiminde sulama büyük önem taşır. Bu güzel çiçeğin 7-10 günde bir kez sulanması önemlidir. Tek seferde sulama hacmi ise bir kova su şeklinde olmalıdır. Ancak çiçeğin dibinde aşırı miktarda su birikmesi olmamasına özen gösterilmelidir.

ÖLÜM ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ölüm çiçeği son derece dikkat çekici özellikte çiçekler açan çiçekli bitkiler arasında yerini alır. Bu bakımdan kendisine has özellikler ortaya koyar. Ölüm çiçeğinin özelliklerini ise şu şekilde listelemek mümkün olmaktadır:

ÖLÜM ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?

 Ölüm çiçeği, Roma İmparatorluğu’nun baş kumandanı konumunda olan Titus Andronicus’un dillere destan güzellikteki kızıymış. Titus’un savaşa gittiği bir gün düşmanı olan Tamora’nın iki oğlunun tecavüzüne uğraşmıştır. Titus Andronicus bu haberi alır duymaz kızını kendi elleriyle öldürür ve sonrasında da bir tepeye gömer. Günler ve aylar sonra mezarın üzerinden bir çiçek ortaya çıktı. Bu çiçek ölüm çiçeğiydi.