İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında Cemevi’nin bahçesinde bulunan Uğur Kurt’un başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmesini fırsat bilen provokatörler, sosyal medyada provokasyona aralıksız devam etti.
 
ALEVİ VATANDAŞLARI KIŞKIRTMAYA ÇALIŞTILAR

 
Olayın ardından gün boyu özellikle Twitter'da akılalmaz bir bilgi kirliliği yaşandı. Gezi Parkı olayları sırasında başrolde bulunan bir çok Twitter hesabının dün akşam yeniden aktif olduğu görülürken, Uğur Kurt’un vefatını fırsat bilen provokatörlerin Alevi vatandaşları kışkırtmaya yönelik faaliyetleri dikkatlerden kaçmadı.
 
FOTOĞRAF DOĞRU, BİLGİ YALAN!
 
Sosyal medyada birçok hesap tarafından paylaşılarak saniyeler içinde yayılan Hürriyet foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu’nun çektiği fotoğrafın öncesi ve sonrası, halkı provoke etmek için ortaya atılan yalan bilgileri bir kez daha gözler önüne serdi.
 
Paylaşılan o fotoğrafta iki polisin yaralı bir vatandaşı koruduğu ve kısa süre sonra bir ambulansın geldiği görülürken, polisin vicdansızlıkla suçlanması dikkat çekti.
 
Vicdansızlıkla suçlanan polislerin, göstericilerin attığı parça tesirli bombayla yaralanan vatandaşın hareket ettirilmeden ambulansı beklemesini sağladığı öğrenildi.
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA: EL BOMBALARI, POMPALI TÜFEKLER…
 
Valilik Okmeydanı’nda çıkan olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Okmeydanı'nda sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan şahıslar üzerinde yapılan uygulamada 2 adet pompalı tüfek ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Yine akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine yönelik el yapımı parça tesirli 3 adet el bombası atılmış, 1'i ağır olmak üzere 2 vatandaş, 1 emniyet müdürü ve 6 polis memuru yaralanmıştır." denildi.