Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan şair Yılmaz Odabaşı, kitap yayınlayan Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'a çağrıda bulundu. Odabaşı, yargılandığı davayı işaret ederek 'Meslektaşlarımdan destek bekliyorum' ifadelerini kullandı.  

Odabaşı paylaşımında "Nasıl entelektüel bir aile; tüm dünyayı (Türkiye hariç, Afrika dahil) düşünüp dert ediyorlar, ikisi aynı ay birer kitap yazıyor, pardon yazdırıyor, satmayınca fiyat indirip zararına kitap satarak (kağıda, matbaaya yüzde 18 vergi var bir de) fedakarlık yapıyorlar.Hayranım, ya siz?" ifadelerini kullandı.



Odabaşı diğer paylaşımlarında ise şu ifadelere yer verdi: 

"Onları artık düşüneceğim; çünkü artık yazar meslektaşlarım. Bilal’den de bir kitap bekliyoruz. Mesela “Nasıl zengin oldum?” gibi bir kitap adı çok satar, kitabın fiyatını düşürmelerine de gerek kalmaz. Artık yazar oldukları için dilerim onlar da Silivri’ye düşmezler, umarım düşündükleri için (düşünmüşlerse) yargılanmazlar. Fakat Türkiye koşullarında yazar olarak şöyle bir avantajları var: İkisi de Cumhurbaşkanına hakaretten asla yargılanmayacaklar.En azından bu avutuyor beni. Bu iki yazar meslektaşımı etik bir dayanışmanın gereği olarak hakkımda 3. Kez açılan 8 Ekim 2021’de görülecek Cumhurbaşkanına hakaret davamın duruşmasına dayanışma duygularımla davet ediyorum..."