CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti (İP) lideri Meral Akşener, HDP ile ittifakı ısrarla reddetse de, 31 Mart seçimleri için hazırlanan listeler kirli ittifakı gün yüzüne çıkarttı. CHP'nin aday listelerinde terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye yakın çok sayıda isme yer verildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bizzat HDP ve türevi partilerde aktif siyaset yapan bazı isimler de CHP listelerinden aday gösterildi.

Yerel seçimlerden sonra çok ses getiren bir çıkış yapmayan CHP'li Muharrem İnce'nin partisine yönelik kamuoyu önündeki ilk eleştirisi, HDP'nin CHP'ye sandıkta verdiği desteği küçümser bir çıkış yapan CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Ünal'a yönelik geldi.

Habertürk Yazarı Negehan Alçı, bugün kaleme aldığı "Muharrem İnce'den partisine Kürtler konusunda ayar" başlıklı yazısında, şahit olduğu olayı anlattı.

İşte Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısında belirttiği o bölüm:

Çarşamba akşamı Didem'in rekor düzeyde izlenen Türkiye'nin Nabzı programındaydım. Hakikaten esaslı bir yayın oldu.

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Ünal, HDP'nin CHP'ye sandıkta verdiği desteği küçümser bir çıkış yapınca Muharrem İnce'den şu mesajı aldım:

"31 Mart seçimlerinde CHP olarak aldığımız başarı noktasında Kürtlere teşekkür etmeyen CHP'lileri, teşekküre davet ediyorum."

Bu, seçimden sonra çok ses getiren bir çıkış yapmayan İnce'nin, partisine yönelik kamuoyu önündeki ilk eleştirisi..."