Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İşte dakika dakika orman yangınlarında yaşananlar...

18.54: Muğla'nın Milas ilçesinde, alevlerin sıçradığı Kemerköy Termik Santrali'nden yapılan yazılı açıklamada, santraldeki yangının etkileri nedeniyle çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsurun bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, yapımı 1986-1995 yılları arasında tamamlandığı belirtilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri'nin, 1070 MW kurulu gücü ile tek başına Türkiye'nin elektrik ihtiyacının ortalama yüzde 2'sini karşıladığı ve baz yük santrali olma özelliğiyle ülkemizin önemli milli servetlerinden biri olduğu ifade edildi.

18.26: Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan makilik ve zeytinlik alanlarda çıkan yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 1'i ise adliye kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bodrumun Mumcular Mahallesi'nde ormanlık alana sigara izmariti atarak yangın çıkmasına neden olan 3 şüpheli de tutuklandı.

18.20: Sağlık Bakanlığı ekipleri, Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve birçok bölgeye yayılan yangından etkilenen vatandaşlara yönelik sağlık taraması ve psikososyal destek hizmeti sunuyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren 1 doktor, 1 hemşire, 1 psikolog ve 1 sosyal hizmet uzmanından oluşan ekip, yangından etkilenenlerin yaralarını sarmaya çalışıyor.