Miraç gecesinde okunacak dualara sayısız sevap vardır. Peygemberimiz Hz. Muhammed'in Miraç'a çıktığı bu gecede okunacak duaları Türkçe sözlerle hazırladık.

Miraç Kandili duası ile birlikte bu kutsal gecede 12 rekat namaz kılmak çok büyük sevaptır. Miraç gecesinde okunacak duaları Nihat Hatipoğlu hocadan Türkçe olarak hazırladık. Miraç Kandili gecesinde edilen dualar reddolunmaz. Miraç gecesi dilekleriniz için namazdan sonra bol bol dua edin.

Kadir Gecesi'nden sonraki en kıymetli gece olarak görülen Miraç gecesi Peygamberimizin göklerle buluştuğu Rabbin huzuruna vardığı gecedir. Bu kutsal ziyaretten dönüşte peygamberimiz ümmetine namazı getirmiştir. Haliyle bu gecede namaz kılıp dua okumak gerekir.

MİRAÇ GECESİ PEYGAMBERİMİZİN DİLEK DUASI

Duaların kabul olduğu özel vakitler vardır. Miraç Kandili de o vakitlerden ve o kıymetli gecelerden biridir. Bu gecede edilecek dualar reddolunmaz. Peki dileklerinizin kabulü için nasıl dua etmelisiniz?

Aşağıda vereceğimiz duayı Peygamberimiz gözleri kör olan birinin isteği üzerine söylemiştir. O kişi Hazreti Muhammed'e gelip 'Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın' deyince ona abdest alıp aşağıdaki duayı etmesini söylemiştir.

-“Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!”

Tırmizi'nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır.

MİRAÇ KANDİLİ DUASI

Miraç Kandili İslam alimleri tarafından ikinci Kadir Gecesi olarak nitelenir. Miraç gecesinde Nihat Hatipoğlu hocanın aşağıdaki videoda yer alan duasını dinleyip eşlik edebilirsiniz.