Ülkemizde sıkça duyulmaya başlayan isimler arasında yerini almasıyla birlikte Mira'nın anlamı ve Mira isminin anlamı nedir soruları sıkça sorulmaya başladı. Mira ismi en çok Sanskritçe, Farsça, Rusça, İspanyolca ve İbranice gibi diller de karşımıza çıkmaktadır. Eğer siz de bebeğinize Mira ismini koymak istiyor ve anlamını merak ediyorsanız işte Mira'nın anlamı...

İspanyolca’da “bakmak”,

Sanskritçe’de “okyanus”,

Rusça’da “dünya”,

İbranice’de “sınır”

Farsça’da “emir veren komutan”,

Arapça’da “tartışma”

İtalyanca’da “hedef, nişan alma”

gibi anlamları olan Mira ismi gücü, başarıyı ve azmi temsil etmektedir. Latincede ise “Mira” kelimesi aynen geçmese de mirat, mirati, mir/us, mir/or gibi şekillerde yer almaktadır. Bu kelimelerin anlamı ise harika, hayret verici, olağanüstü gibi kelimelere karşılık gelir. aYrıca hayran olmak anlamında da kullanılır.

Türkçe’de ise Mira kelimesinin karşılığı ise “ay gibi ışık saçan”dır. Ayrıca ayna anlamı da vardır. Mira kelimesi aslında toplumun bazı kesimleri tarafından ön yargı ile yaklaşılan kelimeler arasında olsa da dinimizce hiçbir sıkıntısı yoktur.




Bu isme sahip olan kimseler her türlü zorlukla başa çıkabilir ve karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden rahat bir şekilde gelebilir. Bu konuda da oldukça başarılıdır. Sadece kendi hayatı için değil etrafındaki birçok kişinin hayatı içerisinde yer alan zorluklarla da başa çıkabilme yetisine sahiptir. Her probleme çözüm üretebilirler. Mira ismi yardımseverliği temsil eder, herkes için en iyisi olmasını ister ve bunun için çaba gösterir. Ayrıca kendine özgü ve dahiyane fikirleri de vardır.




Mira isminin renk karşılığı pembedir. Mira ismi hem erkeklerde hem de kızlarda kullanılan isimler arasında yer alır. Mira ismindeki kişiler Kıskanç ve kısıtlayıcı davranışlardan hoşlanmayan kişileri temsil ederler. Mira ismine sahip olan kişiler aynı zamanda olayları çok hızlı bir şekilde kavrama yeteneklerine sahiptirler. 




Mira ismine sahip olan kişiler de en büyük ortak özellik etraflarına ilham kaynağı olmalarıdır. Mira ismindekiler çok cesur bir yapıya sahiptirler. Yaşamın güzelliklerini fark etmekten hoşlanırlar. Monoton hayattan asla hoşlanmazlar.